Porodica krivi lekare; Lekari: Da je bila vakcinisana…

Članovi porodice porodilje koja je preminula u niškoj Klinici za infektivne bolesti kažu da je lekari pogrešno lečili, pišu Večernje novosti.

Kako navode, 21-godišnjakinja je dve nedelje lečena od bronhitisa i alergije, da bi “tek kada je bila na izmaku snaga dobila uput za Infektivnu kliniku“. Sa druge strane, lekari tvrde da nije bilo propusta u lečenju.

“Bio sam sa njom kod doktora, prepisivali su joj samo injekcije, davali joj lekove, tvrdili su da ima bronhitis, a ja sam znao da je reč o boginjama“, rekao je njen suprug.

Iz Zdravstvene stanice “Mašinska industrija“ u kojoj je lečena poručeno je da je otežavajuća okolnost bila to je pacijentkinja bila porodila, sa oslabljenim imunitetom, kao i da se zbog dojenja prepisuje drugačija terapija, za dijagnozu upale respiratornih puteva.

“Simptomi morbila mogu da se otkriju tek kada se pojave ospice, a ona ih nije imala dok je trajala inkubacija. Čim smo primetili prve simptome posumnjali smo je na morbile i uputili je na Infektivnu kliniku. Da je bila vakcinisana, infekcija morbila se ne bi prenela na bebu“, navodi načelnik Dragan Đorđević.

Direktor Infektivne klinike u Nišu Miodrag Burić kaže da je pacijentkinja po prijemu bila u teškom opštem stanju sa kliničkom slikom morbila.

“Verujem da je simptome imala dve nedelje pre dolaska kod nas. Uz to, reč je o porodilji čiji je organizam bio oslabljen, što je sigurno uticalo na pojavu komplikacija u vidu upale pluća. Nije bila priključena na aparate, ali smo preduzeli sve raspoložive mere lečenja. Verovatno je bilo presudno i to što nije bila vakcinisana, pa je bolest u međuvremenu uzela maha“, kaže Burić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nisporodilja
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • batamrca

    Ova godina će biti godina naučnih laži u pokušaju da proguraju toksične lekove, hemijske pesticide, otrove vakcina i druge štetne hemikalije, dok usput tvrde kako su one dobre za vas.Velika naučna laž Sve vakcine su temeljno testirane, dokazano je da imaju 100% efikasnosti, i ne predstavljaju nikakav zdravstveni rizik je laž .

  • rale

    ako dobijete boginje morate da znate to je staro pravilo vekovima.kao prvo boginje nesmeju da se kvase i bolisnik nesme da izlazi iz kuce odnosno napolje mora da se boginje odleze sve dok traje lecenje to su veoma bitne stvari koje treba da znate.srdacan pozdrav.

  • neka tamo sa prosekom 10,00

    Torlak je propao, nase zdravstvo je uruseno jer se ne zaposljavaju najbolji koji po prirodi stvari treba da rade na najodgovornijim mestima, kao sto su klinike.Ovo je logicna posledica. Nekad se nije umiralo od malh boginja, a generacije 60 i neke nisu ni primale vakcinu. Ovo samo govori o nestrucnosti medicinskog kadra.

    • pop

      Nije se umiralo,samo se govorilo da nemas decu dok ne prebole morbile.A kontraindikacije na vakcinu su iste kao i na antibiotik,pa njega izimamo na tone.Sve te price su neosnovane.A vi pametni nemoj te se vakcinisati,posto ste pokupili svu pamet ovog sveta.

  • goran manic

    Dakle, lekari tvrde jedno, pacijenti drugo. To je situacija kojoj sve češće prisustvujemo a izvesno je da svi takvi „nesporazumi“ ne dospeju do medijske javnosti. Po pravilu, epilog je da „lekari nisu odgovorni“. Složio bih se s tim uz predlog da je krajnje vreme da LEKARI POSTANU ODGOVORNI. Optuživati medijske protivnike vakcinisanja za bilo koji slučaj bi bilo isto kao političku opoziciju optuživati za loše postupke zvanične vlasti. Lekari i pravnici su deo vlasti i neposredni „izvršioci“. Lekari i pravnici bi trebalo da budu prvi, najneposredniji zaštitnici ljudi. Realno, ONI TO NISU I NE pokazuju dobru volju da budu.

  • rale

    ako dobijete boginje morate da znate toje staro pravilo vekovima.kao prvo boginje nesmeju da se kvase i bolisnik nesme da izlazi iz kuce odnosno napolje to su veoma bitne stvari koje treba da znate.srdacan pozdrav.

  • Mary Mar

    Pacihentkinja je ’97.godište, znači vakcinisana i revakcinisana. Porodila se pre mesec i po, tada je otprilike i imala boginje. Ne umire se od komplikacija nakon mesec dana. S obzirom na skori porođaj više mi liči na nešto drugo, recimo plućna tromboembolija, čest uzrok smrti kod porodilja. Šteta što nećemo saznati tačnu dijagnozu i rezultat obdukcije. Šta god da je okriviće morbile. Pogotovu sada kada to mogu da iskoriste kao odličnu kampanju za promociju vakcine. Vakcine su zlo. Vakcinacija nije imunizacija, Vakcinacija =depopulacija. Infirmišite se, čuvajte svoje zdravlje. Živela Srbija.

  • Pavle

    nisi u pravu. vakcinacija 5 valentnom vakcinom ima svoje posledice. to zna svaki pedijatar i nikad ti nece dati garanciju da je bezbedna. Druga stvar da radi nas Torlak pa da imamo domace proizvedene vakcine kao nekad…

  • Mikica

    Sada treba pozvati sve one koji su vodili kampanju protiv vakcinacije i promovisali razne idiotluke kao npr. zemlja nije okrugla itd.