U kamionima otkriveno šest ilegalnih migranata iz Avganistana

Uprava carina saopštila je danas da su pripadnici te službe i policije otkrili šest migranata iz Avganistana koji su, sakriveni u kamionima pokušali ilegalno da udju na teritoriju EU.

Kako se navodi, carinici i policajci otkrili su četiri migranta u dva kamiona na graničnom prelazu Šid dok su kod mesta Slepčević, na putu Šabac-Loznica, pronašli dvojicu Avganistanaca.

„Na graničnom prelazu Šid detaljno je pregledan kamion domaćih registarskih oznaka, koji je bio natovaren bojlerima na putu ka Sloveniji. Medju kutijama sa bojlerima bila su sakrivena dvojica 30-godišnjih Avganistanaca, bez bilo kakvih dokumenata kod sebe“, piše u saopštenju.

Na tom graničnom prelazu, prilikom kontrole kamiona domaćih registarskih oznaka, koji je ka Sloveniji prevozio koturove traka aluminijumskog lima, carinici i policajci pronašli su i dvojicu Avganistanaca starih 14 i 15 godina.

Reagujući po prijavi vozača makedonskog kamiona, koji je tokom pauze u mestu Slepčević na putu Šabac-Loznica čuo buku u tovarnom delu, carinici i policajci su u tovaru vlažnih maramica pronašli dvojicu Avganistanaca, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar