Bastać podneo krivičnu prijavu zbog izgradnje žičare Ušće – Kalemegdan

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać podneo je u svojstvu gradjanina Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv odgovornog investitora kabinske žičare Kalemegdan-Ušće zbog gradnje bez gradjevinske dozvole, saopšteno je danas iz ove opštine.

U saopštenju se navodi da su predstavnici opštine Stari grad otvorili u prostoru „ilegalnog objekta na kalemegdanskom platou kancelariju za odbranu Kalemegdana“, kako bi sa tog mesta sprečavali gradonačlika i njegovog zamenika da nastave sa „uništavanjem beogradske tvrdjave“.

„Zasadjen je ružičnjak, a na mestu na kom bi gradske vlasti da otvore kafanu, u utorak će biti organizovana izložba gluposti Srpske napredne stranke, te se pozivaju gradjani da svoje predloge za izložbenu postavku donesu na kalemegdanski plato“, navedeno je u saopštenju.

„Čelnici grada već godinama kradu Beogradjane. Ovoga puta to čine kradući im uspomene, istorijsko i kulturno nasledje, prirodne resurse i kiseonik“, rekao je Bastać, navodeći da se planira uništavanje najvećeg beogradskog parka, na kom su stasavale i životne uspomene stvarale generacije Beogradjana i gostiju Beograda.

On je rekao da se to neće dozvoliti i da će biti nastavljena dežurstva u kancelariji gde će biti primani gradjani.

„One koji budu dolazili sa mehanizacijom i alatima za izvodjenje radova na još jednom besmislenom projektu ćemo sprečiti da od Kalemegdana prave anti-park i početnu stanicu za žičaru koju Beogradjani ne žele“, rekao je Bastać.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Ono sto radi MAKETA GRADONACELNIKA,kao njegov „alter ego“ drug Vesic,zamenik MAKETE,duboko zadire u interese i zelje beogradjana.Gradnja zicare ce unakaziti onaj Kalemegdan onaj divni park pun lepote i uspomena koje svi mi pravi beogradjani,nosimo u svojim srcima. Cela gradnja zicare,odvija se iza ledja gradjana,koji ni jednim nacinom,nisu konsultovani,da li oni zele tu skalameriju,koja kosta 28 miliona evra.? Sami celnici gradske Uprave, kazu da ce voznja zicarom,samo u jednom pravcu,kostati 43O dinara ! Da li oni znaju,sa koliko novaca raspolazu gradjani ovoga grada.??? Ko ce se voziti tom zicarom.ko ima 43O dinara da baci na tu glupost. Sa druge strane,ono cudo u Prokopu,koje je maketa Ministarke saobracaja,proglasila beogradskom zeleznickom stanicom. nema osnovne uslove za opstanak.Nema pokretnih stepenica.Nema liftova.! Kako ce invalidi na stakama i stari ljudi da se penju gore dole,onim silnim stepeniicama.? Umesto da taj problem srede, Vesic & comp.hoce da se umile onim problematicnim tajkunima,koji su po basnoslovnoj ceni,kupili apartmane,u onim nakaznim zgradurinama, na lokaciji „Beorad na vodi“ !?!