Potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Beloj kući (video)

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp nazvao je danas sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine istorijskim i poručio da se raduje da poseti „obe zemlje“ u ne tako dalekoj budućnosti, prenosi AP.

„Zaista je istorijski“, rekao je Tramp dok je stajao pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija u Ovalnoj sobi Bele kuće.

U Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu danas su delegacije Beograda i Prištine potpisale sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa.

U Ovalnoj sobi, koja je kancelarija predsednika SAD Donalda Trampa, postavljena su dodatna dva stola za kojim su sedeli, svako na svojoj strani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti, a u sredini šef američke države.

Takođe, bili su prisutni i specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel, američki senator Ron Džonson, savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’ Brajen, kao i specijalni savetnik predsednika SAD Džared Kušner.

U Ovalnoj sobi, u kojoj je sporazum potpisan, bili su i članovi delegacije Beograda, Siniša Mali, Marko Čadež i Marko Đurić.

Nakon potpisivanja dokumenta Vučić i Hoti su „svoj“ primerak prosleđivali Trampu, koji je na sporazum stavljao svoj potpis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradPrištinasporazum
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kakve veze Mi imamo u vezi priznanja izraela od strane Pristine (indirektno priznaje Kosova kao drzave a za godinu dana to radimo i formalno). Ko je ovlastio potpisnika u ime Srbije da potpise to sto je potpisano kad nije u njegovoj Ustavnoj nadleznosti. Nije potrebna ratifikacija Skupstine ni Vlade. Pa ne radi se o licnoj ili kraljevskoj imovini pa moze da radi sta hoce. Garant sporazuma Predsednik USA a ne Usa-sta sutra kad isti nije to? Gde su sada Pravnici,Akademici da daju svoja misljenja o opozicionarima (nulama) i da ne govorimo. Sada ce se i neuspeh preko tabloida i zaduzenih kerbera slaviti veliki „uspeh“ vrhovnog komandanta-kakve veze ta funkcija ima sa sporazumima sem kapitulacijama.

  • Anonimni

    Ne treba biti posebno pametan pa shvatiti da se Amerika i dalje igra sa sudbina i životima miliona ljudi na ovoj već odavno bolesnoj planeti i od toga očito ne namjerava odustati dok je ne dovrši do kraja,ukoliko je ostatak zdravog i normalnog svijeta u tome ne spriječi.Izrael priznaje Kosovo,a Srbija priznaje Izrael.I laicima je jasno kuda to vodi.Sada će nam natovaroti sav Muslimanski svijet protiv nas,koji je bio barem neutralan.Tek sada polako ali sigurno naša nada da sačuvamo KiM postaje svijeća u mraku na vjetru.

  • Milan

    Izdaja!