Borko Stefanović: Jovanjica je sada i evropska tema, zato je Vučić nervozan

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je danas da je „Jovanjica“ sada i evropska tema i da je zbog toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nervozan“.

„On je hteo u mraku, kako jedino zna, da nastavi da gazi ovaj narod i da bogati kamarilu oko sebe. Mi smo bacili svetlo, jednu baklju u njihov mračni ćošak i to je nešto što njega čini ovako nervoznim“, rekao je Stefanović novinarima u Kragujevcu.

Stefanović je dodao da je „taj čovek sateran u ćošak istinom i pravdom koja dolazi u Srbiju, i da zato ima prividjenja“.

„Prividja mu se Mauricijus, Belivuk sa Marinikom Tepić. To vam je jednako kao da najveći srpski heroj sedi zagrljen sa nekim turskim agom, a to je neprirodno, to ne ide“, rekao je Stefanović.

On je siguran da će gradjani prozreti njihove jeftine „fore“.

Rekao je da je opozicija okupila šest uticajnih snažnih organizacija i predstavljena je platforma kao i da postoji saradjnja sa svim drugim opozicionim organizacijama.

„Mislim da je duh naših ciljeva zajednički, nema u tom smislu nekog drugačijih usmerenja. Ali istovremeno ne smatramo da je u ovom trenutku najvažnije da li ima dva ili tri pregovarača u nečemu što suštinski nije ni počelo i ne zna se kakav će format biti“, rekao je Stefanović upitan o dijalogu vlasti i opozicije.

Rekao je da se zna da će početi bilateralno, verovatno preko Zoom-a, jer Evropska delegacija neće moći odmah da dolazi Beograd.

Stefanović je rekao da su zahtevi opozicije slobodni i demokratski izbori, otvaranje RTS-a za drugačija mišljenja, odvajanje datuma izbora i kontrola izbornog procesa.

„Za to se borimo i to je dijalog pre svega sa Evropom“, rekao je Stefanović i poručio da će dobiti slobodne i demokratske izbore.

Stefanović je uveren da vlast nema šta da prihvata ili ne, jer u pitanju poštovanje zakona ove zemlje.

„Oni nama ne čine nikakvu uslugu. Mi razgovaramo primarno sa Evropom koja je uvidela, posle skoro godina našeg rada sa Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, sa nevladinim sektorom, medjunarodnim organizacijama, šta se stvarno u Srbiji dešava“, rekao je Stefanović.

Kazao je da danas o tome pišu i evropske institucije i mediji.

Stefanović je rekao da će opozicija na slobodnim i demokratskim izborima „u što širem frontu, poslati SNS na djubrište istorije“ i zaustaviti ovo katastrofalno preuzimanje cele države od mafije.

Poručio je da ljudi treba da znaju da je to pitanje njihove budućnosti i „da li će živeti u brlogu ili u državi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Čovječe, dali ti čuješ sebe? Pa ti otvoreno tražiš strance da te dovedu na vlast. Kome? Kome bi ti vladao i šta bi ti narodu dao? Propalo je sve vaše. Opzicija se provalila.Narod zna da ste u Srbiji stranci koji rade za naše neprijatelje.Vučić to zna i vi svi zajedno mu nemožete pera odbiti jer će narod od dva zla uvijek birati manje.Nema Srbija lidera, jer ga nemože ni imati jer joj ti, koje vi zagovarate da su nam prijatelji nedaju da ga ima.Srbija nije suverena, jer da jeste više od pola vas iz opozicije bi bilo u doživotnom zatvoru…….