Britanski mediji: Srbi čekaju Putina. Šta im to treba!

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorava Zapad na Balkan, dok mu Srbija priprema raskošnu dobrodošlicu, piše danas britanski servis Bi-Bi-Si uoči Putinove posete Beogradu.
Putin, kako se navodi, predvodi moćnu delegaciju u poseti Srbiji sa ciljem da „zacementira“ saradnju sa Srbijom koja želi da se pridruži Evropskoj uniji.

Uoči posete, podseća britanski servis, Putin je optužio neke zapadne zemlje za „destabilizaciju“ Balkana.

U tekstu se postavlja pitanje zašto Srbija nastavlja da demonstrira svoje prijateljstvo sa Rusijom, ako je toliko odlučna da se priključi EU i dodaje da se igranjem na kartu veza sa Moskvom apeluje na konzervativno-nacionalističku podršku predsedniku Vučiću i SNS-u.

To, kako se dodaje, naglašava i slovenski, pravoslavni hrišćanski karakter zemlje, iako je smer puta Srbije prema Zapadu.

To takođe pomaže Vučiću da tvrdi da politika koja približava Srbiju članstvu u EU, poput normalizacije odnosa sa Kosovom, nije nametnuta od strane Brisela, već je racionalan izbor kako bi se poboljšao život građana, navodi Bi-Bi-Si.

Bi-Bi-Si smatra da Putinov dolazak u Srbiju opominje EU da ne treba olako da uzima lojalnost Srbije.

Sa druge strane, Vladimir Putin će nesumnjivo uživati zbog nelagodnosti zapadnih diplomata dok posmatraju kako vodeći kandidat za članstvo u EU prostire crveni tepih, zaključuje Bi-Bi-Si.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

britanski mediji
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • REBEKA

    Ono sto je u celom ovom Cirkusu,posebno zanimljivo,to je „Ljubav prema Rusima,koju samo smrt moze da rastavi“! a sa druge strane,ti isti masovno odlaze u zapadne zemlje (koje strasno „mrze“) i tamo lizu tanjire,tih istih,koji im tako „smetaju“,sto su nas bombardovali.! Ovo je pitanje,vise za psihologe i Sociologe,nego za politicare.A da kermes bude veci,nesto ne videsmo,da Srbi trce u ruski „Raj“,da traze zaposlenje…Trebalo bi nama,malo vise samopostovanja a manje jeftinog blefiranja.!!!

  • Anonimni

    Nadam se da si ustao jer se po potpisu vidi da si „balkanez“. A ono što ti nazivaš Englezima, ustvari su Britanci.

  • Marko

    Vi pričate o tome „šta nam treba? „, verovatno da bi mogli da nas bombardujete kad poželite,da nam otimate srpsku zemlju i bogatsva. Zlotvori. Ako vam je dobra Evropa što odoste iz nje. Zato što su svi videli koje ste zlo u svijetu. Seme vam se zatrlo, okupatorsko!

  • Anonimni

    DOBRODOŠAO U SRBIJU

  • AA ( americki alah)

    jok treba njihovu babu prepariranu da docekamo

  • Balkan

    Englezi sta reci vise.