Britanski mediji: Srbi čekaju Putina. Šta im to treba!

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorava Zapad na Balkan, dok mu Srbija priprema raskošnu dobrodošlicu, piše danas britanski servis Bi-Bi-Si uoči Putinove posete Beogradu.
Putin, kako se navodi, predvodi moćnu delegaciju u poseti Srbiji sa ciljem da „zacementira“ saradnju sa Srbijom koja želi da se pridruži Evropskoj uniji.

Uoči posete, podseća britanski servis, Putin je optužio neke zapadne zemlje za „destabilizaciju“ Balkana.

U tekstu se postavlja pitanje zašto Srbija nastavlja da demonstrira svoje prijateljstvo sa Rusijom, ako je toliko odlučna da se priključi EU i dodaje da se igranjem na kartu veza sa Moskvom apeluje na konzervativno-nacionalističku podršku predsedniku Vučiću i SNS-u.

To, kako se dodaje, naglašava i slovenski, pravoslavni hrišćanski karakter zemlje, iako je smer puta Srbije prema Zapadu.

To takođe pomaže Vučiću da tvrdi da politika koja približava Srbiju članstvu u EU, poput normalizacije odnosa sa Kosovom, nije nametnuta od strane Brisela, već je racionalan izbor kako bi se poboljšao život građana, navodi Bi-Bi-Si.

Bi-Bi-Si smatra da Putinov dolazak u Srbiju opominje EU da ne treba olako da uzima lojalnost Srbije.

Sa druge strane, Vladimir Putin će nesumnjivo uživati zbog nelagodnosti zapadnih diplomata dok posmatraju kako vodeći kandidat za članstvo u EU prostire crveni tepih, zaključuje Bi-Bi-Si.

(Sputnjik)

7 komentara
 1. REBEKA

  Ono sto je u celom ovom Cirkusu,posebno zanimljivo,to je „Ljubav prema Rusima,koju samo smrt moze da rastavi“! a sa druge strane,ti isti masovno odlaze u zapadne zemlje (koje strasno „mrze“) i tamo lizu tanjire,tih istih,koji im tako „smetaju“,sto su nas bombardovali.! Ovo je pitanje,vise za psihologe i Sociologe,nego za politicare.A da kermes bude veci,nesto ne videsmo,da Srbi trce u ruski „Raj“,da traze zaposlenje…Trebalo bi nama,malo vise samopostovanja a manje jeftinog blefiranja.!!!

 2. Marko

  Vi pričate o tome „šta nam treba? „, verovatno da bi mogli da nas bombardujete kad poželite,da nam otimate srpsku zemlju i bogatsva. Zlotvori. Ako vam je dobra Evropa što odoste iz nje. Zato što su svi videli koje ste zlo u svijetu. Seme vam se zatrlo, okupatorsko!

 3. Anonimni

  DOBRODOŠAO U SRBIJU

 4. AA ( americki alah)

  jok treba njihovu babu prepariranu da docekamo

 5. Karonja

  Balkanac ustani kad spominjes Engleze.

  1. Anonimni

   Nadam se da si ustao jer se po potpisu vidi da si „balkanez“. A ono što ti nazivaš Englezima, ustvari su Britanci.

 6. Balkan

  Englezi sta reci vise.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike