Djordjević (Oslobodjenje): Jugoslovenska vojska u otadžbini prva podigla barjak slobode

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević ocenio je danas da Srbija i „Srbi, gde god se nalaze“ ne smeju da zaborave na Jugoslovensku vojsku u otadžbini, „heroje koji su prvi podigli barjak slobode u okupiranoj Evropi“.

U saopštenju se navodi da je Djordjević tokom posete Ravnoj Gori obišao muzej posvećen Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, povodom 80. godišnjice podizanja ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića.

„Jugoslovenska vojska u otadžbini u tom trenutku predstavlja najozbiljniji pokret otpora na porobljenom evropskom kontinentu, oslobadja sela i gradove, bori se protiv okupatora, ali i protiv komunista. Draža je medju prvima shvatio pod kakvu čizmu i nacisti i komunisti žele da stave ovaj deo Evrope“, kazao je Djordjević.
Prema njegovim rečima, ta borba za oslobodjenje „nije okončana ni danas“.

„Srbijom i danas vladaju okupatori i nalogodavci iz Berlina, koji su svoje partnere i saradnike našli u deci komunista i u komunističkim institucijama, koje nikada nisu do kraja rasformirane. Naš pokret se bori za slobodnu, nezavisnu i demokratsku Srbiju, Srbiju koja je odana sebi i svojim tradicijama i zato sam danas ovde“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Tačno tako.Međutim to treba argumentovati , jer je udba i Brozova mafija sve učinila da se taj pokret izjednači sa Utaškim i da se sve validne činjenice unište, pa čak i mjesto gdje je General Draža Mihailović sahranjen.Glavni cilj je bio da se zavade Srbi na one za kralja i otadžbinu i one koji su pjevali „:Moja kapa sa tri roga ja se borim protiv Boga“ i da se ubijaju između sebe.Broz je to uspječno obavio uz pomoć Đilasa, Rankovića, Krcuma,Vukmanovića i mnogih drugih.Božo Bjelica im je doveo brata na povjerenje i pred njim su ga strijeljali. Taj im je poslije mnogo zla napravio, kad je shvatio s kim ima posla.O tome se ne govori na javnim sredstvima i oni koji su bili savremenici su već pomrli, tako da se mora na tome još mnogo raditi i investirati da istoričari spase što je još moguće spasiti.Hrvati masovno zatvaraju i betoniraju jame, kako se nebi mogao napraviti bilo kakav dokaz o genocidu koji su nam učinili.Dunav i Sava neznaju govoriti, a bili su crveni od Srpske krvi.Jasenovac je danas dio teritorije koju zovu Hrvatska. Od naše djece pravljen je sapun.Nama treba čovjek koji će Srbiju voditi i osloboditi od svega zla u koje je okovana.treba nam zestoka i moralno i psihički nepokolebljiva armija, koja će ovaj ostatak čuvati i sačuvati.U protivnom mi ćemo biti uskoro prošlost.