U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Jugoslovenska vojska u otadžbini prva podigla barjak slobode

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević ocenio je danas da Srbija i „Srbi, gde god se nalaze“ ne smeju da zaborave na Jugoslovensku vojsku u otadžbini, „heroje koji su prvi podigli barjak slobode u okupiranoj Evropi“.

U saopštenju se navodi da je Djordjević tokom posete Ravnoj Gori obišao muzej posvećen Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, povodom 80. godišnjice podizanja ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića.

„Jugoslovenska vojska u otadžbini u tom trenutku predstavlja najozbiljniji pokret otpora na porobljenom evropskom kontinentu, oslobadja sela i gradove, bori se protiv okupatora, ali i protiv komunista. Draža je medju prvima shvatio pod kakvu čizmu i nacisti i komunisti žele da stave ovaj deo Evrope“, kazao je Djordjević.
Prema njegovim rečima, ta borba za oslobodjenje „nije okončana ni danas“.

„Srbijom i danas vladaju okupatori i nalogodavci iz Berlina, koji su svoje partnere i saradnike našli u deci komunista i u komunističkim institucijama, koje nikada nisu do kraja rasformirane. Naš pokret se bori za slobodnu, nezavisnu i demokratsku Srbiju, Srbiju koja je odana sebi i svojim tradicijama i zato sam danas ovde“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.