DS: Vučić da vrati mandat jer nema snage za rešavanje problema

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da vrati mandat zbog toga što je u više navrata priznao da nema snage da se izbori sa nekim značajnim problemima u društvu.

„Premijer ‘nema snage’ da utvrdi ko su naručioci, a ko izvršioci rušenja u Savamali, ‘nema snage’ za obračun sa huliganima,  ‘nema snage’ da pročita izveštaje Zaštitnika gradjana i novinarskih udruženja, ‘nema snage’ da zaustavi progon i blaćenje neistomišljenika. ‘Nema snage’ da zaustavi smene na RTV, ukidanja emisija, ‘nema snage’ da prekine atmosferu straha koju svakodnevno kreira“, navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je dodala da Vučić, medjutim, ima snage da smanji plate i penzije, da uzme‚poljoprivrednicima zemlju, „da krade na izborima, menja volju gradjana iskazanu na lokalnim izborima i da omogućava kumu i uskom krugu ljudi da se bogate na račun gradjana“.

„Pozivamo Vučića da smogne snage i vrati mandat za sastav Vlade predsedniku Srbije kako ne bi još četiri godine govorio kako nema snage da uradi bilo šta što je u interesu gradjana“, navodi DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar