Grenel odložio sastanak predstavnika Srbije i Kosova u Beloj kući

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel odložio je sastanak predstavnika Beograda i Prištine zakazan za 27. jun u Beloj kući.

Grenel je na Tviteru reagovao na današnju objavu kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne može da dodje na sastanak u Vašingtonu s predstavnicima Srbije, posle objavljivanje predloga optužnice Tužilaštva u Hagu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i drugih osumnjičenih za ratne zločine.

„Hvala, predsedniče vlade Hoti. Razumemo vašu odluku i nadamo se skorom zakazivanju novog sastanka“, napisao je Grenel, izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa.

Hoti je ranije danas naveo da je obavestio Grenela da ne može da dodje u Vašington „usled novog razvoja situacije u Prištini posle optužnice Specijalizovanog tužilaštva“.

U Beloj kući je 27. juna trebalo da se sastanu Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz posredstvo Grenela. Tači je odlazak u Vašington otkazao juče, odmah posle objavljivanja predloga optužnice protiv njega. Hoti je tada potvrdio da će ga zameniti, ali je jutros promenio odluku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Optužnica Specijalnog suda Kosova protiv KOMANDANTA OVK Hašima Tačija i njegovog OVK kompanjona Kadrija Veseljija zbog ZLOČINA protiv Srba sa Kosova I Metohije(napr. ličnog surovog ubijanja ljudi-Srba -preko 100 ubijenih Srba, takođe sprovođenju vađenja unutrašnjih organa od Srba iz KiM, mučenjre Srba sa KiM,…) , …, „Znamo za jadac“- = “ K O S K A je BAČENA “ —— > . „Amerika , NATO, Evropska Unija se menja , KO KAMENJA“ . POMOZI BOŽE SRBIJI! Pomozi Bože Srbima ma gde bili!

  • Anonimni

    Odlicno AMERI sad vidite KOGA ZASTUPATE!Ne NE NE ZAKAZUJTE VISE NIKAKVE SASTANKE U VASINGTONU -SAMO BEOGRAD ILI BRISEL.Beograd zato sto je KOSOVO DEO SRBIJE CIJI JE GLAVNI GRAD BEOGRAD !