U trendu

Grenel odložio sastanak predstavnika Srbije i Kosova u Beloj kući

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel odložio je sastanak predstavnika Beograda i Prištine zakazan za 27. jun u Beloj kući.

Grenel je na Tviteru reagovao na današnju objavu kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne može da dodje na sastanak u Vašingtonu s predstavnicima Srbije, posle objavljivanje predloga optužnice Tužilaštva u Hagu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i drugih osumnjičenih za ratne zločine.

„Hvala, predsedniče vlade Hoti. Razumemo vašu odluku i nadamo se skorom zakazivanju novog sastanka“, napisao je Grenel, izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa.

Hoti je ranije danas naveo da je obavestio Grenela da ne može da dodje u Vašington „usled novog razvoja situacije u Prištini posle optužnice Specijalizovanog tužilaštva“.

U Beloj kući je 27. juna trebalo da se sastanu Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz posredstvo Grenela. Tači je odlazak u Vašington otkazao juče, odmah posle objavljivanja predloga optužnice protiv njega. Hoti je tada potvrdio da će ga zameniti, ali je jutros promenio odluku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)