Makron mladim Srbima: Nemojte da prođete kao Hrvati

Predsednik Francuske Emanuel Makron sastao se danas pre podne, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) iz celog regiona.
Dvojica predsednika su se na početku upoznali sa mladima.

Sastanak sa studentima zatvoren je za javnost, ali prema saznanjima „Blica“, Makron govori studentima o tome da bi trebalo da ostanu u svojim zemljama, da ih ne napuštaju, već da rade na transformaciji društva.

„Ako nećete da preovlada vaša prošlost, morate da imate jaku nadu“, poručio je Makron studentima.

Takođe, govorio im je i o EU, da je ona „suviše birokratska“, i da je to stvar koja treba da se menja.
„Neću da dođemo u situaciju da za par godina manjina želi u EU jer je proces suviše komplikovan, i drugo neću da vi za par godina, i ako uđete, budete razočarani. U Hrvatskoj četvrtina populacije odlazi u druge zemlje“, objasnio je francuski predsednik.

Pre razgovora Vučić je sa kalemegdanske terase pokazao Makronu panoramu Beograda.

Razgovorom sa mladima Makron je nastavio posetu Srbiji, tokom koje je juče imao zvanične sastanke i druge aktivnosti, kojima je pečat dalo njegovo obraćanje kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj i poruke srpskom narodu da su Francuskoj i dalje „u srcu“.

Francuski predsednik je poslao jasne poruke po pitanju Kosova i Metohije, evropskih integracija i saradnje Srbije i Francuske.

Istakao je da će se angažovati da se obnovi dijalog i postigne sveobuhvatni, trajan i kompromisan sporazum, te da će održati specijalni sastanak sa rukovodstvom Beograda, Prištine i kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, s ciljem da se omogući postizanje sporazuma.

Makron je istakao i da EU mora da se reformiše da bi bila spremna da primi Srbiju, da je Srbija velika evropska država i nacija koja ima svoje mesto u Evropi, ali da i sama mora da nastavi reformski put.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Makron
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Prvoslav ćirilica

    Fino je pričao, ali sve protiv nas srba.:te treba da popustite u odnosu na kosovo, te skoro neće biti proširenja, te vi radite a da ne bode posle, ako bude određen datum a vi ne napišete domaći zadatak, da sva poglavlja bacimo u vodu, te mi smo prijatelji-a vamo su bombardovali srbe u Bosni i Srbiji

  • Hrvatina Velika

    ZA AMERICKOG VLAHA Tacno treba jednom izaci sa istinom i o Jasenovcu da je tu bio sabirni centar za iznemogle Srbe pa su to bili na oporavku i njezi a ko sumlja sva dokumentacija se nalazi u arhivi ANTE PSVELICA da se jednom stane lazima iz Srbije. I to vam je zahvala.

  • Anonimni

    A ne treba ni da prodjemo ko Francuzi.

  • zoran

    Ništa više ne razumem..ni nas ni njih..sve mi izgleda obostrano licemerno.

  • Anonimni

    Da li mu je pokazana trasa „godole i BG na vodi u vlasnistu pojedinaca (posto se jos uvek isti neznaju-stiti ih lexspecijalis) itd. Normalno da gost bilo da gde ode hvali domacina. zasto je sastanak zatvoren za javnost i koja „privilrgovana“ masa je bila prisutna. Dali su prisutni bili nagradjeni za aplauze (narucene kao na Pink-u? Od prosipanja tudje mudrosti slaba vajda sem za njih. Klasicna zvaka-ne moze drugi da odredjuje pravila sem NSA velikih iz EU je sustina govora Prdsdnika Francuske Dozvolise da nam ubiju kralja,ucesvovase u zlocinackom bombardovanju,priznase nezavisbnos dela nase teritorije-kako bi isti reagovali kada bi smo mi to ucinili sa Korzikom,,Svu svoju dosadasnju „pomoc“ su dobro naplatili. Ne treba preterivati i zahvljivati preterano vec biti realan. Nije ovo S.Koreja za pompezna docekivanja ili Titovo vreme.

  • milan

    Posle Engleza ,Francuzi su najpodmukliji narod na svetu.

  • batamrca

    fino upakovano velika sargarepa za jos vece magarce

  • AA ( americki alah)

    a, da je malo izneo istinu o hagu i montiranim procesima, srebrenici, markalama, tuzli, Kosovu. Ima pristup tim podatcima i zna istinu. Kad nas toliko voli i ceni mogao je to prakticno pokazati, a ne nekim supljim izlizanim frazama.