Nenad Popović: Celo Kosovo je Srbija, to su granice oko kojih nema kompromisa

Ministar zadužen za tehnološki razvoj i inovacije i lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je „celo Kosovo Srbija“ i da su to „granice oko kojih nema kompromisa ako želimo da ostanemo Lazarev, vidovdanski narod“.

Navodeći da za Srbe „ne postoji viša vrednost od nacionalne i državne slobode i čuvanja obraza i časti“, Popović je upozorio da „ako se danas odreknemo Kosova i na bilo koji način njime pokušamo da trgujemo, zbog lažnih obećanja moćnika današnjeg sveta, izgubićemo čast, odreći se sebe, a narednoj generaciji Srba nećemo ostaviti ni uzor ni prostor da jednom povrati okupirano Kosovo“.

„Lazar je na svetom Kosovu duboko znao da ako i privremeno, usled snage neprijatelja, izgubimo slobodu, a sačuvamo borbom našu čast i dostojanstvo, oni će kao svetli primeri podstaći naredne generacije Srba da u nekim novim i boljim okolnostima povrate otetu slobodu, državu i teritorije, što se i dogodilo“, naveo je ministar u pisanoj izjavi povodom Vidovdana a preneo SNP.

Popović je dodao da je „časna borba za slobodu i nezavisnost, koja ne mora uvek biti oružana, već često biva i diplomatska, zalog osvajanja i čuvanja slobode i nezavisnosti“.

„Danas, u ovom vremenu, kada na nas vrše ogroman pritisak da se odreknemo našeg Kosova, da ga priznamo u ovom ili onom obliku, kada proganjaju naš narod, prete mu nasiljem i gladju, moramo se iznova inspirisati vidovdanskom etikom da nema popuštanja kada je u pitanju suština i smisao postojanja našeg nacionalnog bića. Dogodine u Prizrenu!“, naveo je ministar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Vidovdan je nepokretni verski praznik koga praznuju Srpska pravoslavna crkva i Bugarska pravoslavna crkva 28. juna i jedan od najvećih srpskih praznika. Spada u nepokretne praznike, a po starom kalendaru je 15. juna. Kod Srba je poznat pod nazivom Vidovdan, a kod Bugara Vidovden ili Vidov den. Značaj Vidovdana za srpski narod proističe iz istorijskih događaja koji su vezani za taj datum. Od svih je najznačajniji Kosovski boj, pogibija kneza Lazara (1371-1389) i tzv. propast Srpskog carstva, pa se tog dana ,pored svetog Amosa, od početka XX veka slavi i crkveni praznik Svetog velikomučenika kneza Lazara i svetih srpskih mučenika

  • Anonimni

    Jedini realan,pametan, patriota,legalan,objektivan,stvaran covek u Srbiji koji postuje sve medjunarodne odluke i pravo kao i ustav Republike Srbije. Svaka njemu cast i puna podrska na hrabrosti za Ovako javno istupanje za razliku od drugih a najpre od podmuklih snp i lazljivog ba.avka koji ih vodi.