U trendu

Nenad Popović: Celo Kosovo je Srbija, to su granice oko kojih nema kompromisa

Ministar zadužen za tehnološki razvoj i inovacije i lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je „celo Kosovo Srbija“ i da su to „granice oko kojih nema kompromisa ako želimo da ostanemo Lazarev, vidovdanski narod“.

Navodeći da za Srbe „ne postoji viša vrednost od nacionalne i državne slobode i čuvanja obraza i časti“, Popović je upozorio da „ako se danas odreknemo Kosova i na bilo koji način njime pokušamo da trgujemo, zbog lažnih obećanja moćnika današnjeg sveta, izgubićemo čast, odreći se sebe, a narednoj generaciji Srba nećemo ostaviti ni uzor ni prostor da jednom povrati okupirano Kosovo“.

„Lazar je na svetom Kosovu duboko znao da ako i privremeno, usled snage neprijatelja, izgubimo slobodu, a sačuvamo borbom našu čast i dostojanstvo, oni će kao svetli primeri podstaći naredne generacije Srba da u nekim novim i boljim okolnostima povrate otetu slobodu, državu i teritorije, što se i dogodilo“, naveo je ministar u pisanoj izjavi povodom Vidovdana a preneo SNP.

Popović je dodao da je „časna borba za slobodu i nezavisnost, koja ne mora uvek biti oružana, već često biva i diplomatska, zalog osvajanja i čuvanja slobode i nezavisnosti“.

„Danas, u ovom vremenu, kada na nas vrše ogroman pritisak da se odreknemo našeg Kosova, da ga priznamo u ovom ili onom obliku, kada proganjaju naš narod, prete mu nasiljem i gladju, moramo se iznova inspirisati vidovdanskom etikom da nema popuštanja kada je u pitanju suština i smisao postojanja našeg nacionalnog bića. Dogodine u Prizrenu!“, naveo je ministar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.