NVO: Hitno uhapsiti Nebojšu Stefanovića zbog nezakonitih poslova sa firmom GIM

Nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je danas tužilaštvo da „bez odlaganja“ procesuira aktuelnog ministra odbrane a bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zbog kako su naveli, „nezakonitih poslova“ sa privatnom firmom GIM oko prodaje oružja.

Iz koalicije su ocenili da će, ukoliko Stefanović ne bude uhapšen i procesuiran, biti „ozvaničen potpuni trijumf kriminala nad državom“.

„Da u Srbiji ništa ne cveta kao nepotizam, korupcija i organizovani kriminal, potvrdjuje pisanje NIN-a sa priloženim dokazima o protivzakonitim poslovima u kojima su glavni akteri bili Nebojša i Branko Stefanović. U tom slučaju potpuno je demontiran pravni sistem Srbije a povezanim licima i firmama omogućena protivzakonita zarada na štetu gradjana“, stoji u saopštenju.

Nedeljnik NIN je u poslednjem broju preneo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je na njegovom čelu bio Nebojša Stefanović, prodavalo oružje iz policije privatnoj firmi GIM Gorana Todorovića, koju je u to vreme zastupao u medjuvremenu preminuli otac aktuelnog ministra odbrane Branko Stefanović.

Po navodima lista, taj posao je zaključen 2015. godine a kompanija GIM je imala privilegovan status u poslovima sa MUP-om, kao i prilikom kupovine vojne opreme od Krušika i drugih državnih fabrika namenske industrije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav radović

    Nevladina organizacija?.To znači da je to organizacija koja nije vladina?Naj vjerovatnije da nije ni državna? Pa ako nije ni vladina ni državna čija li je.?Jednostavan je odgovor zar ne?Preko vode (preko velike lokve) do „slobode“.Virusi su opasni što ćelije misle da su njihovi a ono nijsu već tuđi.Uđu i neće da izađu dok te ne snađu.Kad te snađu mijnjaju ti opis i prave popis.