U trendu

NVO: Hitno uhapsiti Nebojšu Stefanovića zbog nezakonitih poslova sa firmom GIM

Nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je danas tužilaštvo da „bez odlaganja“ procesuira aktuelnog ministra odbrane a bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zbog kako su naveli, „nezakonitih poslova“ sa privatnom firmom GIM oko prodaje oružja.

Iz koalicije su ocenili da će, ukoliko Stefanović ne bude uhapšen i procesuiran, biti „ozvaničen potpuni trijumf kriminala nad državom“.

„Da u Srbiji ništa ne cveta kao nepotizam, korupcija i organizovani kriminal, potvrdjuje pisanje NIN-a sa priloženim dokazima o protivzakonitim poslovima u kojima su glavni akteri bili Nebojša i Branko Stefanović. U tom slučaju potpuno je demontiran pravni sistem Srbije a povezanim licima i firmama omogućena protivzakonita zarada na štetu gradjana“, stoji u saopštenju.

Nedeljnik NIN je u poslednjem broju preneo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je na njegovom čelu bio Nebojša Stefanović, prodavalo oružje iz policije privatnoj firmi GIM Gorana Todorovića, koju je u to vreme zastupao u medjuvremenu preminuli otac aktuelnog ministra odbrane Branko Stefanović.

Po navodima lista, taj posao je zaključen 2015. godine a kompanija GIM je imala privilegovan status u poslovima sa MUP-om, kao i prilikom kupovine vojne opreme od Krušika i drugih državnih fabrika namenske industrije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)