„Poručuju nam: ‘Vidite šta će vam se desiti ako ne popustite oko Kosova'“

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da Srbiji predstoji teška borba za očuvanje nezavisnosti zemlje.

– Pred nama je veliko putovanje do punopravnog članstva u EU, ali sve zavisi od odnosa prema Kosovu, a sve ostalo služi kao dodatni pritisak – rekao je on.

– Od toga zavisi naša budućnost, i to ne znači da sve nešto treba da predajemo, jer malo je toga ostalo, već znači da moramo da pronalazimo racionalno rešenje i da to pitanje konačno rešimo- rekao je Vučić.

– Sve drugo što moramo da uradimo, poput vladavine prava, imovine… A za šta, po pravilu, dobijamo uvek najgore ocene, u stvari je dodatni pritisak u smislu: vidi šta će da vam se desi ako oko Kosova ne bude ustupaka – poručio je predsednik..

– I to nije ništa novo, mi to odavno znamo – rekao je on.

– Kada pričamo o Kosovu, mi ne razgovaramo sa kim treba, odnosno sa Kosovom, već sa njihovim moćnim zaštitnicima… Problem je kada treba da razgovarate sa onima koji su razarali Srbiju 1999. godine i priznali državu Kosovo 2008. godine. Oni su veoma moćni i snažni – rekao je Vučić u Nišu.

Vučić je dodao da u toj politici Srbija mora da bude razumna i racionalna, da sačuva svoju nezavisnost i zaštiti zemlju, ali da je ni na koji način ne ugrozi.

– Hoćemo da imamo mir i budućnost – rekao je Vučić.

On je rekao da u razgovoru sa svetskim liderima u lice kaže sve ono što njegovi prethodnici u proteklih 20 do 25 godina nisu smeli, ali da uvek vodi računa o Srbiji jer želi da zemlja ima veći ugled.

– Hoću da budemo poštovani i na Istoku i na Zapadu – rekao je Vučić.

(Beta/Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kosovosrbija
Komentari (11)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Dobro on zna koje je rješenje i gdje je rješenje,ali nema stiska da ga kaže i narodu i samome sebi, jer je ucijenjen i osim buncanja da Evropa nema soluciju, drugo ništa ne smije da kaže.Šiptari nijesu ispoštovali ništa! Bez obzira ko stoji iza njih odmah zamrznuti proces.Sve vratiti u prvobitno stanje i na rezoluciju 1244.u kojoj dobro piše šta se može šta se nemože.Ako se fašisti ponovno sruče na nas, gađaćemo ih kamenjem i praćkama(jer nam je Tadić raskućio vojsku po nalogu onih koji su nas bombardovali da se nemožemo nikad vise braniti i doveo nam umjesto rezolucije 1244 Euleks) dok nas ne poubijaju. I to je bolje nego čekati da Srbije nestane.Bez KiM Srbije nema i neće je biti.Merkelova je gora od Hitlera. On je bio pošteniji. Suknuo se na nas i ubijo nas, a ova nam na slanku pije krv i pjeva nam smrtne uspavanke.Častan čovjek ako se osjeća nesposoban daje ostavku i stvar je riješena.Ne, ne, još će on nas o jadu baviti, još ima dosta toga što mi trebamo potpisati, a narod zna samo da nam je teško. Koje nebuloze.Ajde upitajmo se dali je iko od nas igdje u svijetu vidio ovakvu diplomatiju u kojij se sarađuje sa onima koji ti očigledno rade o glavi.?

  • Anonimni

    Ima li neko stručan da objasni zašto avnautin stalno gleda u plafon.

  • Vladimir Urosevic

    Dragane ne brini,moze da zvalonja blebeta za sebe i njih koji mu daje rec.Takvi Srbiju nikad nisu spasli.Ja sam ubedjen da je cipovan ili drogiran.Sto ti kazes dici ce se Srbija ne brini. I sa svim ostalim komentarima se slazem. Najgori je.

  • bogdan

    sram te bilo,izdajico,ko te gura da resavas nasu sudbinu,gde su ti sada tvoji zapadni prijatelji u koje si se kleo,odjednom si svestan da moras da predas Kosovo,lagao si.Sto ne pominjes Rezoluciju 1244 I trazis njenu primenu,zar da Spanija,Rusija I dr brane srpske teritorije.Nisi ti odabran da to resavas,zapamti onu Cherchillovu“nema naroda niti buducnosti bez njegove proslosti“hoces da nam zatres nase korene.Vec si proklet,tvoje zamajavanje sa fabrikama I investicijama ne pije vodu,sve su to krediti koje ce buduce generacije da placaju.Sad sa dijalogom hoces da svalis odgovornost na narod.Dobro si ti prucio onu rimsku poslovicu“hleba I igara“ pa tako umirujes ovaj jadni narod,

    • KUM I

      Potpisao ! I dodajem ,narod na referendumu odlucuje EVROPA ili KOSOVO DA SE ODCEPI .Kazu jaki su njihovi mentori pa Vucicu JOS JACI mentori se tebi i nama nude Rusi I Kinezi .Ne grade oni djabe po srbiji njima treba SUVOZEMNI PUT SOLUN SREDNJA EVROPA .I sve sto su izgradili branice ili jos bolje Ameri moraju da znaju KINEZI IM AMBASADU NISU ZABORAVILI.A vi podrepci i prodavci magle procice te KO VUK BRANKOVIC!

  • Anonimni

    Zato isti stalno nesto plasi i kukumavci ako ne uradimo ono sto jeOn obecao lose nam se pise. ko ga je terao da radi to sto rad vec je sam preuzeo sve digine u ovoj zemlji i nista nemoze bez njega i svi drugi nista ne znaju. Na prethodna dva komentara puna saglasnost.

  • Anonimni

    Tacno tako

  • Anonimni

    Imamo naj losiju vlast od kako Srbija postoji, (Milane nije AV bosanac on je siptarskoga porekla). SNS je uspela ono sto nijedna stranka do danas nije uradila. objedinila je najveci olos, karijeriste, neznalice i primitivce i dovela ich je na vlast. U drzavnim organima je SNS zaposlila takve protuve i barabe da je to postalo heizdrzljivo za normalno funkcionisanje. Tiranin je masovnu pljacku gradjana proglasio „ekonomskim reformama“ likvidaciju srpske privrede nazvao je „isoriskim zaokretom ka savremenoj i efikasnoj ekonomiji“ lazne ivesticije proglasio je “ ulaganjima od istoriske vaznosti“ teror njegovih stranackih batinasa koji traje po gradovima i u unutrasnjosti Srbije, proglasio je „izrazom narodne volje“ Narod se oseca bespomocno i nema snage da krene u nove promene, dokle sve ovo da trpimo, moramo pod hitno na ulicu, u sto vecem broju ako mislimo dobro nasoj deci i nasoj Srbiji.

  • Dragan

    Ima li u ovoj Srbiji neko normalan i Vučiću oduzme radnu i mentalnu sposobnost da dalje vodi državu a istog uputi u Lazu na lečenje a batu u istražni zatvor pa na doživotnu robiju. Koliko je lopova i ludaka u vlasti čisto sumnjam da će mo ikada više biti normalna država. Sve je trulo, korumpirano, prodato, ucenjeno, blesavo jednom rečju. Gde nestade naša poznata hrabrost, srpski inat , slobodarsko razmišljanje, pravednost i nadasve poštenje .

  • milan

    Vucicu dosta bre lazove! Kako te nije sramota da vise plasis gradjane Srbije.Bitango Bosanska.O cemu ti pricas?Sam si pristao na to a da narod nisi pitao.Uvek od kako si dosao Bosansko govedo kod tebe je nesto sudbonosno i ti si na teskim mukama.Pizdo to je tvoja karakterna osobina takvog lazova i primitivca Srbija nije imala.

    • KUM I

      JEDNOSTAVNO -bravo pravi i kratak komentar !