Putinov „džentlmenski“ odgovor Bajdenu

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, reagujući na izjavu američkog predsednika Džoa Bajdena, američkom lideru poželeo zdravlje.

„Što se tiče izjave mog američkog kolege, mi se zaista, kako je rekao, znamo lično. Šta bih mu odgovorio? Rekao bih mu: Neka ste živi i zdravi! Želim mu dobro zdravlje“, rekao je Putin tokom sastanka sa predstavnicima javnosti Krima i Sevastopolja.

On je primetio da to govori „bez ironije i bez šale“.

Ruski predsednik je u vezi sa oštrim izjavama predsednika SAD o njemu, rekao da svi vide druge onako kako procenjuju sebe.

„Ako gledamo šire na tu temu, u istoriji svakog naroda, svake države ima mnogo veoma teških, dramatičnih i krvavih događaja. Ali kada ocenjujemo druge ljude, ili kada čak procenjujemo druge države, druge narode, kao da se uvek gledamo kao u ogledalo, uvek tamo vidimo sebe. Jer uvek prebacujemo na drugog čoveka ono što sami osećamo, ono što i jesmo u suštini“, naglasio je Putin.

„I znate, sećam se da smo u detinjstvu, kad smo se svađali u dvorištu govorili: ‘Rugala se ruga, pa postala druga’. I to nije slučajno. To nije samo nije samo dečija izreka i šala, u njoj se krije duboki psihološki smisao. Mi uvek u drugom čoveku vidimo svoje kvalitete i mislimo da je on kao i mi, i na osnovu toga ocenjujemo njegove postupke i donosimo svoj sud“, konstatovao je Putin.

Prema njegovim rečima, „što se tiče američkog naroda u celini: tamo ima mnogo časnih, poštenih, iskrenih ljudi koji žele da žive sa nama u miru i prijateljstvu. Mi to znamo i cenimo i u budućnosti ćemo se oslanjati na njih“.

„A što se tiče američkog establišmenta, vladajuće klase, njegova svest oblikovala se u poznatim i prilično teškim uslovima. Jer osvajanje američkog kontinenta od strane Evropljana bilo je povezano sa istrebljenjem lokalnog stanovništva, sa genocidom, kako se danas kaže, sa direktnim genocidom indijanskih plemena“, zaključio je Putin.
Zatim je usledio težak i vrlo surov period ropstva, podsetio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Džo BajdenVladimir Putin
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Zloća

    Sanja, da se glupost meri kilogramima, bila bi teža od slona. Svi slepci vide samo holivud a niko od njih nije ni jednom pogledao šta tamo ima iza ćoška. Uzgred, kada volite toliko smraderiku zašto niste tamo? Ah da, oni primaju samo zdravoumne, jer ko prodaje svoju rođenu državu kako će tek tuđu!

  • Sanja

    Nije im ovaj Trump. U ostalom ceo svet zna da rusi vole da su mirodjija u svacijoj corbi a ustvari smrde na luk.😃

  • Anonimni

    Novine su pisale da je Bajden, na izborima, kradjom glasova dosao na polozaj predsednika USA. Sad kad takav covek pocne da pljuje po drugima, onda je svaki komentar suvisan.

  • Zoran Zemun

    da je kojim slucajno bilo obrnuto i da je Putin to rekao za bajdena, ceo zapad bi ustao na noge, sa ratobornim izjavama i gnusnim komentarima. A sada cute i merkel i makron i ostali. Ovo je izjava bez presedana i trijunf bede i licemerstva zapada, moralni kolaps tzv. demokratija. senilni deda, na drogama koji se jedva drzi na nogama na celu jedne od najvecih svetskih sila. Strava i uzas. Pa zar u takvu EU Srbija zaista zeli da udje?!?

  • Nataša Gajić

    Projekcija po Putinu i Amerima: što je naše i do nas… naše osobine… prenosi(m) na vas (vrlo osebujno)