Sukob crkvenih poglavara i Zorane Mihajlović se nastavlja: „Ona je podržala Hertu Miler“

Zakuvalo se očito na relaciji: predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović – crkveni poglavari.

Posle poruke partijarha Irineja kako su žene „dužne da rađaju decu“, Mihajlovićeva je javno poručila SPC da ostave žene na miru da same odlučuju kako će i kada da rađaju.

Episkopa bačkog Irineja ovo je očigledno pogodilo te je poručio Zorani Mihajlović da je time „potpuno svesno podržala nemačku književnicu Hertu Miler koja je za ratove na prostoru bivše SFRJ optužila Srbiju„.

On navodi i da je motivacija Herte Miler, “zasnovana na istorijskim kompleksima i porodičnom vaspitanju jasna i neupitna“, a da motivacija Zorane Mihajlović da “izvrće reči o deci i blagoslovu i radosti rađanja” nije politička:

“To znači da ona ne očekuje da će tako sebi i političkoj stranci kojoj pripada doneti glasove na izborima. Pre će biti da je njena motivacija lične prirode, da je zapretena negde u njenoj podsvesti i da joj treba pomoć duhovnika”.

Kako kaže, njena kritika “poglavara Srpske Pravoslavne Crkve može se tumačiti i kao njena otuđenost od te Crkve, Crkve njenih predaka”.

Mitropolit Amfilohije je pre desetak dana optužio „Srpkinje da su postale čedomorke“.

“One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov božji”, rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj patrijaršiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

episkop bački irinejZorana Mihajlović
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Milan

    Odvratna ženturača da ide kod svojih Amerikanaca koji su je ovde i postavili jer kukavica Vučić nije to mogao da odbije a ne da nam svima soli pamet. Baš me briga za njene lične stavove, ona me uopšte ne interesuje – ona je običan veleizdajnik kome treba da se sudi za veleizdaju sopstvenog naroda. Interesi njenih nalogodavaca Amerikanaca su se oduvek kosili sa srpskim interesima, oni su naši stari i osvedočeni neprijatelji kao i EU koja je minorni i smešni satelit SAD. A Zorana je obična kokoška koja ima medijsku pažnju samo zato što štiti američke interese u našoj banana-republici.

  • Husnija

    Mitropolit Amfilohije samo kazuje svoje neznaje, koji pokusava da podmece kukavicja jaja kao i vise outa do sada. Ko stavlja u istu ravnu, Hitlera, Muselinija iTita pokazuja svoje mizerno znanje

  • Anonimni

    Samo da se zna (ko hoće da progleda) da je Vučić do sada uvek govorio istinu, nikad nije slagao, a vi što to nećete da vidite niko vam nije kriv. Ništa nije ukrao,(za druge znamo), a zemlju je otvorio prema svetu, što izgleda mnogima smeta, koji izgleda žele da im Amerika diktira život. Treba da znate da nemate nikakve šanse da skrenete Srbiju sa puta napretka, bez dugova, samostalnu i bolju nego što je bila sigurno. Žao nam je što ćete biti razočarani, ali Vučić Srbiju vodi samo u pobede, što se do sada pokazalo u svim segmentima. Samo zapadu i naravno Americi smeta napredak Srbije, pa ko je protiv ove politike, zna se za čije interese navija. Još jednom, žao nam je, ali nas ima mnogo više koji volimo ovakvu Srbiju. Kad god ste izašli na „crtu“ izgubili ste i opet ćete. Zadovoljni penzioner!

  • Čamac

    Sramotno je sve ovo što dolazi od crkvenog poglavara! A što se tiče dolaska u Beograd, svi su od nekud došli! Nisam pristalica SNS! To je stranka koja je naše životeuništila, na čelu sa AV,koji kako otvori usta slaže! Ali se crkvi mora dati do znanja gde joj je mesto ! Raspitajte se malo koji crkveni lobi vlada u Beogradu! Odakle su veroučitelji, a naši, mislim iz Srbie ne mogu da se zaposle! O crkvi koja takođe živi na grabači naroda, a ne plaća porez, ne vredi diskutovati! Zna se gde je istorijski bila naša patrijaršija, pa nek izvole tamo, a ne ovde u Beograd! Tako da zaista nije na mestu komentar crkvenog poglavara! Ako može da ljubi ruku premijerke, onda verovatno može i mora sa shvati da mu izjave u poslednje vreme nisu na mestu, kao i ovo poređenje Zorane sa Milerovom! Crkva nam je takva da je sve veći broj našeg naroda neće!

  • KUM I

    A jel ona bese Srpkinja?Cini mi se da posto je pristigla u nas Beograd zeli da ga uoblici po onoj „cela Tuzla jednu kozu muzla“ !Ko je Tuzla ko je Koza samo Bog i Irinej znaju!