U trendu

Sukob crkvenih poglavara i Zorane Mihajlović se nastavlja: „Ona je podržala Hertu Miler“

Zakuvalo se očito na relaciji: predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović – crkveni poglavari.

Posle poruke partijarha Irineja kako su žene „dužne da rađaju decu“, Mihajlovićeva je javno poručila SPC da ostave žene na miru da same odlučuju kako će i kada da rađaju.

Episkopa bačkog Irineja ovo je očigledno pogodilo te je poručio Zorani Mihajlović da je time „potpuno svesno podržala nemačku književnicu Hertu Miler koja je za ratove na prostoru bivše SFRJ optužila Srbiju„.

On navodi i da je motivacija Herte Miler, “zasnovana na istorijskim kompleksima i porodičnom vaspitanju jasna i neupitna“, a da motivacija Zorane Mihajlović da “izvrće reči o deci i blagoslovu i radosti rađanja” nije politička:

“To znači da ona ne očekuje da će tako sebi i političkoj stranci kojoj pripada doneti glasove na izborima. Pre će biti da je njena motivacija lične prirode, da je zapretena negde u njenoj podsvesti i da joj treba pomoć duhovnika”.

Kako kaže, njena kritika “poglavara Srpske Pravoslavne Crkve može se tumačiti i kao njena otuđenost od te Crkve, Crkve njenih predaka”.

Mitropolit Amfilohije je pre desetak dana optužio „Srpkinje da su postale čedomorke“.

“One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov božji”, rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj patrijaršiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)