Šta učesnici protesta traže?

Posle dva dana protesta, učesnici – Studenti NS, kako se potpisuju na Fejsbuk stranici „Protiv diktature“, kao i njihove kolege iz Beograda, tokom dana pokušali su da „usaglase“ zahteve iza kojih bi svi zajedno stali.

Tako se najpre na „novosadskoj“ Fejsbuk stranici pojavio tekst zahteva, predložen učesnicima protesta u Beogradu i Subotici.

To su: smena članova RIK-a, zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda, smena članova saveta REM, zbog nereagovanja na, kako tvrde, više stotina prekršaja i prijava, te razrešenje Maje Gojković, zbog blokade rada Narodne skupštine.

Traže i smenu „glodura RTS i urednika informativnog programa RTS, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata“.

U slučaju da zahtevi ne budu ispunjeni, kako se navodi na Fejsbuk stranici „Protiv diktature“, tražiće se vanredni parlamentarni izbori, a protesti će trajati do ispunjenja zahteva.

„Ovo su predlozi studenata NS univerziteta, noćas usaglašeni, podrzaće ih večeras i studenti subotičkog univerziteta. Valjalo bi i BG“, navedeno je.

Mediji su potom preneli da su beogradski studenti prihvatili te zahteve i dodali dva nova – sređivanje biračkih spiskova i elektronsko glasanje.

Popodne se, međutim, oglasio i Studentski pokret Novog Sada, pridružujući se ovim zahtevima, ali dodaje i svoj – „kompletnu smenu vlasti“ i poziva vojni i policijski sindikat i radnike Goše da im se pridruže u protestu.

„Mi podržavamo iznete zahteve i aktivno ćemo raditi na njima, ali zbog ozbiljnosti trenutne situacije, a uoči protesta vojnog i poliicijskog sindikata te radnika Goše kao i svih drugih radnika i zaposlenih koje ovim putem pozivamo da nam se pridruže“, navode na istom nalogu iz Studentskog pokreta Novog Sada.

Kako kažu, odlučili su da „zaoštre“ zahteve, pa traže i kompletnu smenu vlasti i oslobadanje medija od partijske kontrole, obustavu sprovodenja mera štednji kroz plate i penzije, te svako dalje ugrožavanje socio-ekonomskih uslova.

„U narednom periodu cemo raditi na tome da se povežemo sa radničkim sindikatima, penzionerima I studentima iz svih krajeva Srbije, kako bismo ove zahteve artikulisali još bolje I svi zajedno stali iza njih, navode iz tog Pokreta na fejsbuk stranici „Protiv diktature“ i pozivaju građane da im se pridruže.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

protestizahtevi
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • zoran

    Na jednoj strani studenti a protiv njih hohštapleri na vlasti.

  • Branko Ristic

    Stomak se skida najefikasnije,ako se seks upraznjava sedam dana,ali to mora da se radi,na maratonski nacin.Dakle,prva tri dana,tri sta pre podne tri sata po podne.Druga cetiri dana,seks pre podne cetiri sata,po podne cetiri sata .Posle tih sovih sedam dana.Dva ipo sata pre podne,tri sata po podne Ako se ovaj nacin primeni striktno,za dve nedelje,gubi se osam kilograma a struk se suzava 2O centimetara.Vazno upozorenje:NIKADA SEKS NE OBAVLJATI,U TOKU NOCI !