Tači reagovao na Haradinajevu ostavku: I moj savetnik pozvan u Hag

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je o pozivima na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK, koji su upućeni Ramušu Haradinaju i Bislimu Zurapiju,i njegovom savetniku, saznao iz medija, navodeći da će naredne poteze definisati u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.

„Sa žaljenjem sam primio vest da je Specijalni sud na razgovor pozvao mog savetnika i bivšeg šefa glavnog štaba OVK Bislima Zurapija i nekadašnjeg komandanta zone Dikađin Ramuša Haradinaja, kao i još neke bivše oficire OVK“, rekao je Tači.

Tači je rekao i da je za odluku Ramuša Haradinaja da podnese ostavku na mesto premijera saznao iz medija.

Kosovski predsednik je rekao i da žali zbog Haradinajeve odluke, ali i da će naredne poteze definisati u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima.

„Verujem u čistotu borbe koju je vodila OVK i verujem u visoke moralne standarde boraca za slobodu. Niko ne može narušiti vrednost naše slobode i rata koji je vodila OVK“, zaključio je Tači.

Kako je najavljeno u Prištini, Tači će se uskoro sastati sa liderima političkih stranaka nakon čega će doneti odluku da li će imenovati novog mandatara za sastav vlade ili će raspisati prevremene izbore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

HaradinajostavkaTači
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    KOSKA JE BAČENA ,PREVARA SAD JE OTKRIVENA , …, JER NUDE DOGOVOR SA SAD BEZ RUSA I KINEZA ! DA ! Aleksandar Vučić nazvao „političkim trikom“ odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da podnese ostavku zbog poziva na ispitivanje u sudu u Hagu koji istražuje zločine počinjene protiv Srba tokom i posle rata vođenog 1998. i 1999. godine, Haradinajeva ostavka osmišljena kako bi se obezbedila podrška biračkog tela. ### IMA LEKA, KUPIŠ za „KEŠ“ , Kosovo i Metohiju , SVE JE „na prodaju“ , PARE DAJTE „SRPSKI TAKUINI “ ILUZIJA JE “ LJUKAV KO LJISIC“ , samo KRIMINALCI imaju PUNO „KEŠA“ …., “ POMOZI BOŽE SRBIJI! POMOZ BOŽE SRBIMA

  • Anonimni

    DA ! Aleksandar Vučić nazvao „političkim trikom“ odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da podnese ostavku zbog poziva na ispitivanje u sudu u Hagu koji istražuje zločine počinjene protiv Srba tokom i posle rata vođenog 1998. i 1999. godine, Haradinajeva ostavka osmišljena kako bi se obezbedila podrška biračkog tela. ### IMA LEKA, KUPIŠ za „KEŠ“ , Kosovo i Metohiju , SVE JE „na prodaju“ , PARE DAJTE „SRPSKI TAKUINI “ ILUZIJA JE “ LJUKAV KO LJISIC“ , samo KRIMINALCI imaju PUNO „KEŠA“ …., “ POMOZI BOŽE SRBIJI! POMOZ BOŽE SRBIMA , MA GDE BILI! ####