U trendu

Tači reagovao na Haradinajevu ostavku: I moj savetnik pozvan u Hag

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je o pozivima na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK, koji su upućeni Ramušu Haradinaju i Bislimu Zurapiju,i njegovom savetniku, saznao iz medija, navodeći da će naredne poteze definisati u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.

„Sa žaljenjem sam primio vest da je Specijalni sud na razgovor pozvao mog savetnika i bivšeg šefa glavnog štaba OVK Bislima Zurapija i nekadašnjeg komandanta zone Dikađin Ramuša Haradinaja, kao i još neke bivše oficire OVK“, rekao je Tači.

Tači je rekao i da je za odluku Ramuša Haradinaja da podnese ostavku na mesto premijera saznao iz medija.

Kosovski predsednik je rekao i da žali zbog Haradinajeve odluke, ali i da će naredne poteze definisati u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima.

„Verujem u čistotu borbe koju je vodila OVK i verujem u visoke moralne standarde boraca za slobodu. Niko ne može narušiti vrednost naše slobode i rata koji je vodila OVK“, zaključio je Tači.

Kako je najavljeno u Prištini, Tači će se uskoro sastati sa liderima političkih stranaka nakon čega će doneti odluku da li će imenovati novog mandatara za sastav vlade ili će raspisati prevremene izbore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)