Tadić: U Kosovskoj Mitrovici predstava i srpske i albanske strane

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić uputio je večeras otvoreno pismo javnosti u kojem je naveo da ga hapšenje Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici podseća na film „Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj“.

Tadić je u saopštenju naveo da su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić i predstavnici Srpske liste dobrovoljno preuzeli uloge u tom teatru, a da su učešće prihvatili i predstavnici druge strane Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

„Jučerašnji dogadjaj je samo očekivan sled u nizu takvih predstava. Toliko očekivan da već i sam Vučić unapred objavljuje hitne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a režimski mediji već imaju napisane opise dogadjaja i pre nego što se dogode. Kao što i svaka predstava ima napisan scenario pred izvedbe“, rekao je bivši predsednik Srbije.

Tadić je kazao da je jasno da dolazak srpske delegacije u Kosovsku Mitrovicu nije bio odobren, što je, kako je ocenio, posledica potpisivanja Briselskog sporazuma.

„I u Beogradu i u Prištini imamo na vlasti okorele profesionalne patriote, bez ikakve strategije i vizije mira i pomirenja, koje vodi jedna jedina ideja – što čvršća autokratska vlast i sila kao temelj njene sigurnosti“, kazao je Tadić i dodao da će od takve politike štetu trpeti Albanci, Srbi i sama Evropska unija.

On je ocenio da predsednik Vučić ima „taktiku koja se zasniva na paljenju nacionalistčkih požara i konflikta sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, a sada i sa pokrajinom Kosovo čiji je cilj da naciju okupi oko lika ‘vodje spasioca'“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Ruga se sova vrapcu da ima velike oci.Nemoze niko razvaliti Srbiju i Srpski narod dovesti na ponor propasti kao sto si ti to tako velikodusno i strucno uradio .U toku tvoih dva mandata raskucio si vojsku i drzavu i narod doveo do prosjackog stapa. Unistio si( privremeno nadamo se ) rezoluciju 1244 i doveo nase neprijatelje koje su nam oteli KiM da se brinu o njemu.KiM je oteto oruzanom agresijom i iluzija je razmisljarti da se moze vratiti pregovorima, vec jedino nasom armijom, koju si ti razvalio i raskucio i nase generale doveo u poziciju da za odbranu svoga naroda i svoje zemlje trunu umiru i dozivotno robijaju u kazamatima ustanova za psiholoski rat istih tih koji su nas bombardovali, pobili narod i oteli teritorije. Mizerijo ljutskog roda.

  • Anonimni

    Alo botovi, nadjite sebi finu zensku, manite se corava posla

  • SENOVIĆ

    Nisi ni ti bolji. Ni ti ni onaj tupavi Jeremić.

  • mica

    Citajuci ovo sto je psiholog izjavio, krajnje je vreme da poseti nekoga od kolega sa psihijatrije. Bojim se da ce odugovlacenje posete psihijatra pogorsati zdravstveno stanje naseg exs. Predsednika, pa ce biti tuzno gledati ga i slusati . Za sada je samo otuzno.