Vulin: Rusija poklonila dva miliona evra za školovanje pilota Vojske Srbije

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Moskvi da je Rusija poklonila dva miliona evra za školovanje pilota Vojske Srbije.

Vulin je posle razgovora s predstavnicima ruskog Ministarstva odbrane kazao da ta donacija doprinosi nastavku unapredjenja borbene gotovosti Vojske Srbije i poboljšanju odnosa dve države.

„Srbija je vojno neutralna zemlja, zemlja koja neće da postane članica ni NATO-a ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima“, kazao je Vulin, saopštilo je srpsko  Ministarstvo odbrane.

On je ocenio i da Rusija „visoko ceni“ politiku vojne neutralnosti Srbije.

„Srpski i ruski narod su uvek bili na istoj strani sveta, tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas. Ali, nije samo istorija ono što nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Srbije nailazi na veliko poštovanje kod svih organa Rusije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua“, kazao je Vulin.

Delegacija Ministarstva odbrane Srbije, koja u Rusiji boravi povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i praznika Dana branilaca otadžbine, prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca na grobu Neznanog junaka u Moskvi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar