CG pokreće postupak, savetnica poručuje: Pišem opoziv, Milo će vam doći glave…

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pokrenulo je disciplinski postupak protiv savetnice ambasade u Turskoj Mirne Nikčević, nakon što je ona na svom profilu na Fejsbuku iznela niz uvreda na račun vernika Srpske pravoslavne crkve, potvrđeno je iz tog ministarstva za podgoričke „Vijesti“.

List navodi da bi ona mogla i da ostane bez posla, s obzirom na to da, prema Zakonu o spoljnim poslovima, među teže povrede službene dužnosti spada nedolično ili uvredljivo ponašanje prema građanima.

Posle ovih navoda ministrstva, Nikčevićeva se oglasila na Fejsbuku i poručila da će sama tražiti opoziv.

„Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nisu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!“, napisala je Nikčević na svom Fejsbuku, prenose Vijesti.

Nakon desetak minuta, ona je napisala još jednu objavu dodavši da se „opoziva sa funkcije“.

„Zbog nesretnog ministarstva. Ali Milo će vam doći glave stoko neotesana. Nisam više diplomata“, napisala je Nikčević.

Nikčević je dospela u javnost nakon što je na ovoj društvenoj mreži komentarisala sabor ispred sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici rekavši da bi „zapalila taj hram i sva goveda tamo“.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je huškačkom i sramnom izjavu savetnice, a crnogorsko Ministarstvo spoljnh poslova danas su potvrdili da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčević je „Vijestima“ kazala da joj je „podvaljeno“ i da od države očekuje da je zaštiti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna goraMinistarstvomirna nikcevic
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Miki

    Mirna lepo srpsko ime!!Da je nama u Srbiji nekako da se vi śto se nazivate crnogorci lepo vratite u crnu goru iz Srbije!!!!

  • Radoslav Radović

    Grube i uvredljive riječi su kao kamenice.Gdje udare to boli.Nazivati zdrav i normalan narod stokom i gaditi crkvu nije u skladu sa pristojnim ponašanjem.Posebna otežavajuća okolnost je što se radi o personalu ambasade gdje se očekuje mudrost, suzdržljivost i krajnja pristojnost.Ovdje se dogodila krajnja nepristojnost i kulminacija osjećanja mržnje prema Srpskoj crkvi i Srpskom narodu. umjesto da se promiri, još prijeti tuđim oružjem.Prijeti Milom da će nam doći glave.Pa on bi došao da može.Više mu ni ne treba.Razvalio nas je i raskućio.On je ušao u Srpsku kuću i u njoj postao gazda domaćine istjerao i proglasio strancima.Otkad zemlja oko sunca kreće, takvo nešto zapamtiti neće.Neka neće,ako tako mora,poslije noći opet sviće zora.Duga je duga noć,ali prolazi.Zora rudi, zora sviće., jutro dolazi.

  • Kokan

    Seljančica, brđanka, šta da joj zameriš!

  • Anonimni

    A rečnik joj je diplomatski – „stoka neotesana“. Iz dogadjaja se vidi na koga se to stvarno odnosi.

  • Milan

    Ova je gora i od Hrkalovićke….mrtva trka… Ali je ova za razliku od Hrkalovićke mnooooogooo ružna…

  • Anonimni

    Ha, ha, ha, puštena niz vodu od svojih!