U trendu

CG pokreće postupak, savetnica poručuje: Pišem opoziv, Milo će vam doći glave…

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pokrenulo je disciplinski postupak protiv savetnice ambasade u Turskoj Mirne Nikčević, nakon što je ona na svom profilu na Fejsbuku iznela niz uvreda na račun vernika Srpske pravoslavne crkve, potvrđeno je iz tog ministarstva za podgoričke „Vijesti“.

List navodi da bi ona mogla i da ostane bez posla, s obzirom na to da, prema Zakonu o spoljnim poslovima, među teže povrede službene dužnosti spada nedolično ili uvredljivo ponašanje prema građanima.

Posle ovih navoda ministrstva, Nikčevićeva se oglasila na Fejsbuku i poručila da će sama tražiti opoziv.

„Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nisu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!“, napisala je Nikčević na svom Fejsbuku, prenose Vijesti.

Nakon desetak minuta, ona je napisala još jednu objavu dodavši da se „opoziva sa funkcije“.

„Zbog nesretnog ministarstva. Ali Milo će vam doći glave stoko neotesana. Nisam više diplomata“, napisala je Nikčević.

Nikčević je dospela u javnost nakon što je na ovoj društvenoj mreži komentarisala sabor ispred sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici rekavši da bi „zapalila taj hram i sva goveda tamo“.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je huškačkom i sramnom izjavu savetnice, a crnogorsko Ministarstvo spoljnh poslova danas su potvrdili da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčević je „Vijestima“ kazala da joj je „podvaljeno“ i da od države očekuje da je zaštiti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.