Crnogorski glumac primitivno vređao Srbe, Milačić reagovao

Stranka Prava Crna Gora najoštrije je osudila objavu glumca i stalnog člana ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića na Fejsbuku zbog vređanja srpskog naroda, ocenjujući je kao „izliv klasičnog fašizma, rasizma i povampirenja najgore međubratske mržnje“.
Vujović je na svom nalogu na Fejbuku pogrdnim rečima najbrutalnije izvređao Srbe, okarakterisavši ih, između ostalog, i kao „neznalice, izrode, izdajice, smećare i adolescente“. Pored uvreda, Vujović je izrekao i niz psovki, koje nećemo objavljivati, a koje možete pogledati ovde.

Stranka Prava Crna Gora pozvala je nadležne institucije da hitno reaguju na ovaj govor mržnje.

„Pozivamo Tužilaštvo da ispita i procesuira glumca CNP-a Zorana Vujovića, jer, u suprotnom, ako se to ne desi, to će značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore“, navodi se u saopštenju.
Takođe, ova stranka pozvala je čelnike CNP-a i državne institucije kulture da hitno pokrenu disciplinski postupak protiv glumca Vujovića, te da prekinu njegov angažman u Crnogorskom narodnom pozorištu, jer bi, nakon ovakvih fašističkih ispada, njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značilo da i ta institucija ima isti stav.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Prava Crna Gora
Komentari (11)
Dodaj komentar
  • The smooth

    Svako u Srbiji zna ko je Saša Pejanovic, a za ovog Vujovica nisu culi ni u C.Gori. Decka jednostavno boli sto je totalno nepoznat, pa daj malo da udarim po braći da se eksponiram, kad vec ne mogu da se probijem u struci. Čime se beše bavi?😊

  • Šumadinac

    Ličani,Hercegovci,Krajišnici,Šumadinci…alo glumac!!!.Smem li da dodam i Crnogorci ,izvini ako sam te uvredio

  • Anonimni

    Bit će opet lijevih skretanja!

  • Anonimni

    samo sto jedino srbi su se borili protiv fasista svi otali su bili njihovi saradnici.to za one koji vredjaju srbe

  • Anonimni

    to negovori čovjeki već pare albanaca koje mu vire iz dupeta dok on mješa pojmove.

  • Anonimni

    Izgleda da Srbi imaju sasvim drugačiji pogled na narode oko sebe nego narodi oko njih. Čini se da ne shvataju da je vrijeme kada su ponižavali i iskorištavali druge narode prošlo. Rastanak je uvijek bolan.

  • Anonimni

    To je najmanje i najbolje što bi svaki razuman čovek iz ovih prostora mogao da kaže za srbe.

    • Balkan

      A ciji si ti jado ne bio. Ako sam razumeo ti to podrzavas izjavu ovoga glumca, ako ako tako i treba sto jadnije i bednije a znas li jado da to ne govori protiv Srba to govori o vama i vasem cojstvu a bogumi slabo o junastvu a cojstvo e to je ostalo negde zakopano u vrletima nekadasnje drzave Crne Gore. Ovo danas morao bih se konsultovati sa Amerikancima sto ste i sta ste postali ako i oni znaju. Ziveli

  • Khal Drogo

    Nikad čuo za tog glumca. Jel napisašte glumca? Sumnjam da su čuli i u njegovom haustoru za njega, al ajde. Izgleda da ovakvi nebitni tipovi samo tako i mogu dobiti malo pažnje. Da preko fejsbuka pošalju što uvredljivu poruku Srbima, pokazujući i sav raskoš poganog jezika. A kako u mom zavičaju kažu, pogan na jeziku, pogan u duši. Ostvariće cilj, dobiće pažnju Milovih medija. Vole oni ovakve poruke. Milačić je reagovao, mada slabe vajde, tužilaštvo i sud teško može sanckionisati pogan jezuik, tu je nemoćan, uvijek taj može da se pravda, vadi. Tu samo par vaspitnih pomaže.

  • Rihter

    Ovo je poslednja faza bratoubilačke mržnje bivše Juge: Srbi i Crnogorci, tj. Srbi protiv Srba. To se čuvalo za finale, kao šlag na torti. Pokretač je Milo, po naređenju iz Amerike.

    • Legionar

      Da, do juče su bili potomci Srba, sad poturčeni i pokatoličeni „Bošnjaci“ i „Hrvati“, a sad i pravoslavni „Crnogorci“. Balkan je samo početak, sigurno ne i kraj igre svetskih moćnika.