U trendu

Crnogorski glumac primitivno vređao Srbe, Milačić reagovao

Stranka Prava Crna Gora najoštrije je osudila objavu glumca i stalnog člana ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića na Fejsbuku zbog vređanja srpskog naroda, ocenjujući je kao „izliv klasičnog fašizma, rasizma i povampirenja najgore međubratske mržnje“.
Vujović je na svom nalogu na Fejbuku pogrdnim rečima najbrutalnije izvređao Srbe, okarakterisavši ih, između ostalog, i kao „neznalice, izrode, izdajice, smećare i adolescente“. Pored uvreda, Vujović je izrekao i niz psovki, koje nećemo objavljivati, a koje možete pogledati ovde.

Stranka Prava Crna Gora pozvala je nadležne institucije da hitno reaguju na ovaj govor mržnje.

„Pozivamo Tužilaštvo da ispita i procesuira glumca CNP-a Zorana Vujovića, jer, u suprotnom, ako se to ne desi, to će značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore“, navodi se u saopštenju.
Takođe, ova stranka pozvala je čelnike CNP-a i državne institucije kulture da hitno pokrenu disciplinski postupak protiv glumca Vujovića, te da prekinu njegov angažman u Crnogorskom narodnom pozorištu, jer bi, nakon ovakvih fašističkih ispada, njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značilo da i ta institucija ima isti stav.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.