U trendu

Crnogorski glumac primitivno vređao Srbe, Milačić reagovao

Stranka Prava Crna Gora najoštrije je osudila objavu glumca i stalnog člana ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića na Fejsbuku zbog vređanja srpskog naroda, ocenjujući je kao „izliv klasičnog fašizma, rasizma i povampirenja najgore međubratske mržnje“.
Vujović je na svom nalogu na Fejbuku pogrdnim rečima najbrutalnije izvređao Srbe, okarakterisavši ih, između ostalog, i kao „neznalice, izrode, izdajice, smećare i adolescente“. Pored uvreda, Vujović je izrekao i niz psovki, koje nećemo objavljivati, a koje možete pogledati ovde.

Stranka Prava Crna Gora pozvala je nadležne institucije da hitno reaguju na ovaj govor mržnje.

„Pozivamo Tužilaštvo da ispita i procesuira glumca CNP-a Zorana Vujovića, jer, u suprotnom, ako se to ne desi, to će značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore“, navodi se u saopštenju.
Takođe, ova stranka pozvala je čelnike CNP-a i državne institucije kulture da hitno pokrenu disciplinski postupak protiv glumca Vujovića, te da prekinu njegov angažman u Crnogorskom narodnom pozorištu, jer bi, nakon ovakvih fašističkih ispada, njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značilo da i ta institucija ima isti stav.

(Sputnjik)

11 komentara
 1. The smooth

  Svako u Srbiji zna ko je Saša Pejanovic, a za ovog Vujovica nisu culi ni u C.Gori. Decka jednostavno boli sto je totalno nepoznat, pa daj malo da udarim po braći da se eksponiram, kad vec ne mogu da se probijem u struci. Čime se beše bavi?😊

 2. Šumadinac

  Ličani,Hercegovci,Krajišnici,Šumadinci…alo glumac!!!.Smem li da dodam i Crnogorci ,izvini ako sam te uvredio

 3. Anonimni

  Bit će opet lijevih skretanja!

 4. Anonimni

  samo sto jedino srbi su se borili protiv fasista svi otali su bili njihovi saradnici.to za one koji vredjaju srbe

 5. Anonimni

  to negovori čovjeki već pare albanaca koje mu vire iz dupeta dok on mješa pojmove.

 6. Anonimni

  Izgleda da Srbi imaju sasvim drugačiji pogled na narode oko sebe nego narodi oko njih. Čini se da ne shvataju da je vrijeme kada su ponižavali i iskorištavali druge narode prošlo. Rastanak je uvijek bolan.

 7. Anonimni

  To je najmanje i najbolje što bi svaki razuman čovek iz ovih prostora mogao da kaže za srbe.

  1. Balkan

   A ciji si ti jado ne bio. Ako sam razumeo ti to podrzavas izjavu ovoga glumca, ako ako tako i treba sto jadnije i bednije a znas li jado da to ne govori protiv Srba to govori o vama i vasem cojstvu a bogumi slabo o junastvu a cojstvo e to je ostalo negde zakopano u vrletima nekadasnje drzave Crne Gore. Ovo danas morao bih se konsultovati sa Amerikancima sto ste i sta ste postali ako i oni znaju. Ziveli

 8. Khal Drogo

  Nikad čuo za tog glumca. Jel napisašte glumca? Sumnjam da su čuli i u njegovom haustoru za njega, al ajde. Izgleda da ovakvi nebitni tipovi samo tako i mogu dobiti malo pažnje. Da preko fejsbuka pošalju što uvredljivu poruku Srbima, pokazujući i sav raskoš poganog jezika. A kako u mom zavičaju kažu, pogan na jeziku, pogan u duši. Ostvariće cilj, dobiće pažnju Milovih medija. Vole oni ovakve poruke. Milačić je reagovao, mada slabe vajde, tužilaštvo i sud teško može sanckionisati pogan jezuik, tu je nemoćan, uvijek taj može da se pravda, vadi. Tu samo par vaspitnih pomaže.

 9. Rihter

  Ovo je poslednja faza bratoubilačke mržnje bivše Juge: Srbi i Crnogorci, tj. Srbi protiv Srba. To se čuvalo za finale, kao šlag na torti. Pokretač je Milo, po naređenju iz Amerike.

  1. Legionar

   Da, do juče su bili potomci Srba, sad poturčeni i pokatoličeni „Bošnjaci“ i „Hrvati“, a sad i pravoslavni „Crnogorci“. Balkan je samo početak, sigurno ne i kraj igre svetskih moćnika.

Napišite komentar