Đukanović o učlanjenju Crne Gore u NATO: Možda i najvažnija odluka u novijoj istoriji

Crna Gora je, nakon stradanja i lutanja kroz istoriju, konačno na mestu koje joj pripada, u zajednici najrazvijenijih zemalja, poručio je lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, ocenjujući da je NATO članstvo čast crnogorskoj istoriji i građanima.

„Ovo je važna, možda i najvažnija odluka koju Crna Gora donosi u svojoj novijoj istoriji, ne zbog pripadnosti ovoj ili onoj organizaciji, nego zbog onog što pripadnost NATO-u znači za crnogorsko društvo“, rekao je Đukanović novinarima nakon sednice Skupštine.

To, kako je rekao, znači da je crnogorsko društvo već u značajnoj meri usvojilo sistem vrednosti evroatlantske zajednice i da je spremno i dalje da radi na usvajanju tog sistema vrednosti koji će voditi unapređenju kvaliteta života svakog građanina, prenela je RTCG.

„Zato mislim da je Crna Gora, nažalost posle dugog stradanja i lutanja kroz istoriju, konačno na svom staništu, koje joj logično, geografski, istorijski, civilizacijski kulturološki pripada, da je u zajednici najrazvijenijih evropskih i evroatlantskih država“, kazao je Đukanović.

Crnogorski parlament je danas na Cetinju usvojio Zakon o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna goraMilo ĐukanovićNATO
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Viktor Rotmiler

    Mislim da je Crna Gora,ovim usvajanjem i pristupom clanstvu u NATO paktu, postigla svoj najveci uspeh.I to ne,kako G.Djukanovic kaze,“u novijoj istoriji“. Ne.Ovaj pristup Crne Gore NATO-paktu,najveci je uspeh te zemlje, U CELOKUPNOJ SVOJOJ ISTORIJI.! Pozitivne posledice pristupu ovoj vojnoj Alijansi,bice blagotvorne,za sve aspekte razvoja,ove male junacke Republike,a nekadasnje vrlo cenjene Kraljevine.Pod mudrim rukovodstvom koje je imalo snage,da se „izvuce“ iz vekovnog „zagrljaja“ velikog Slovenskog Brata, ova mala Republika,obezbedila je svoju svetlu i sto je vrlo vazno,sigurnu buducnost.