U trendu

Đukanović o učlanjenju Crne Gore u NATO: Možda i najvažnija odluka u novijoj istoriji

Crna Gora je, nakon stradanja i lutanja kroz istoriju, konačno na mestu koje joj pripada, u zajednici najrazvijenijih zemalja, poručio je lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, ocenjujući da je NATO članstvo čast crnogorskoj istoriji i građanima.

„Ovo je važna, možda i najvažnija odluka koju Crna Gora donosi u svojoj novijoj istoriji, ne zbog pripadnosti ovoj ili onoj organizaciji, nego zbog onog što pripadnost NATO-u znači za crnogorsko društvo“, rekao je Đukanović novinarima nakon sednice Skupštine.

To, kako je rekao, znači da je crnogorsko društvo već u značajnoj meri usvojilo sistem vrednosti evroatlantske zajednice i da je spremno i dalje da radi na usvajanju tog sistema vrednosti koji će voditi unapređenju kvaliteta života svakog građanina, prenela je RTCG.

„Zato mislim da je Crna Gora, nažalost posle dugog stradanja i lutanja kroz istoriju, konačno na svom staništu, koje joj logično, geografski, istorijski, civilizacijski kulturološki pripada, da je u zajednici najrazvijenijih evropskih i evroatlantskih država“, kazao je Đukanović.

Crnogorski parlament je danas na Cetinju usvojio Zakon o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.