I nova vlast CG zabranila odavanje pošte žrtvama NATO

PODGORICA – Delegacijama udruženja ratnih veterana i boraca, Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, kao ni roditeljima i rodbini poginulih vojnika u NATO agresiji 1999. godine, nije dozvoljeno i ove godine da polože vence u podgoričkoj kasarni „Marko Miljanov“ i odaju počast stradalima”.

Iz DF-a je saopšteno da su iz “Udruženja boraca ratova od 1990“ i „Udruženja ratnih veterana prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije iz Crne Gore – Košare 1999“ bili prisutni njihovi predsednici Radan Nikolić i Ilija Mandić.

Nikolić je naglasio da za ovakvo ponašanje Ministarstva odbrane Crne Gore, iza kojeg stoji premijer Krivokapić, nema zakonskog osnova i ovo je samo još jedan čin nastavka bahatog, nečasnog i diskriminatorskog odnosa prema borcima iz devedesetih i ataka na dostojanstvo palih boraca, koji su trasirali bivši premijer Duško Marković i njegov ministar odbrane Predrag Bošković, a nastavljaju da sprovode premijer Krivokapić i ministarka Injac.

On navodi da ćutanje ministarstva na zahtev ministarki Injac za polaganje venaca u Danilovgradu i Maslinama baca još veću senku na celi događaj.

„Bilo bi nam drago, da zajedno sa nama venac položi predstavnik Ministarstva odbrane ili Vojske Crne Gore“, poruču iz DF-a.

Naglasili su da se ovde radi o civilizacijskom, komemorativnom, a ne političkom činu.

U ime Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta poslanik ovog političkog saveza Radoš Zečević je istakao da ne postoje bilo kakve prepreke da se omogući odavanje pošte izgubljenim životima u NATO bombardovanju.

On je kazao da spomenik u okviru kasarne, koji je podignut u čast palih boraca, predstavlja javno dobro i da je finansiran od boračkih udruženja.

Pripadnici Vojske Crne Gore nisu pristali čak ni da sami polože vence na spomenik u kasarni, već su ostali na kapiji vojnog kompleksa.

Ministarstvo odbrane je članstvom Crne Gore u NATO izgleda zaboravilo da je prva žrtva bombardovanja bila upravo u Danilovradu.

Tada je poginuo devetnaestogodišnji vojnik Saša Stajić.

„Crna Gora je ušla u NATO 2017. godine, od vlast u Crnoj Gori ima kolektivnu amneziju. Ne sećaju se žrtava, a današnja zabrana polaganja venaca je još jedan šamar svim građanima i nevinim žrtvama“, naveo je.

Da neko nemačkom ambasadoru zabrani da položi vence na groblju nemačkim vojnicima u Podgorici nastao bi skandal, kaže Zečević i ističe da ovako žrtve SR Jugoslavije izgleda nesu vredne da im se oda počast, preneo je podgorički portal Borba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Brutalna vojna agresija bez dozvole savjeta bezbjednosti Ujedinjenih Nacija.Na Srbiju i Crnu Goru su moderni fašisti su izručili:Petnaest tona(15) radioaktivnog uranijuma čije je vrijeme potpunog raspada 45 milijardi godina.Za primjer užasna statistika govori sve:“1999 prije bombardovanja bilo je u Srbiji 9.900 oboljelih od raka, a 2015 – 40.000,100 milijardi dolara materijalne štete, 280.000 Srba i nešiptara, otjerano sa Kosova, uništeno 20 bolnica,190 škola, 300 fabrika, srušeno 60 mostova, Avalski TV toranj, bačeno 25.000 tona eksploziva,50.000 razornih projektila,79-toro ubijene djece, 2. 000 ubijenih civila.“ A sad pročitajte i ovo:“Trebalo bi da bombardujete Srbe–Papa Jovan pavle drugi.Srbi su narod bez zakona i bez vjere.To je narod razbojnika i terorista–Žak Širak.Molim se Bogu(NATO-u) da se vatra nebeska obruši na Srbe–O. Pjer, poznati francuski sveštenik -humanitarac.Što se Srba tiče to je danas jedan bolestan narod–General Žak Kot.Srbi nijesu naročito pametni, Srpska djeca se neće više nikad smijati–LorensInglberger, bivši državni sekretar SAD.Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbijedili novac za svoj rat.Treba đavolski bombardovati Beograd–Pol Džekson urednk lista Kalgari san.Srbe treba baciti na koljena–Klaus Kinkel njemački ministar inostranih poslova.Srbi su žločinački dupeglavci–Ričard Holbruk.Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku…Životinje koriste svoje resurse znatno sređenije nego ovi naopaki stvorovi čija je pripadnost ljudskoj rasi u velikom zakašnjenju…–Ser Piter Justinov.Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu–Helmut Kol njemački kancelar.Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob već je to bitka između dobra i zla između civilizacije i varvarstva–Toni Bler britanski premijer.NATO razsrbljivač(desrbizator)–rasistička antisrpska reklama za sprej koji uništava gamad –na kakalu + francuske TV. Srbe treba spokojno bombardovati jer će sve to brzo zaboraviti–Džems Šej potparol NATO-a.Prošle nedenje imali smo devetoro ubijenih Srba, ove nedenje osmoro to je jasan napredak– Bernar Kušner šef civilne misije na Kosovu i Metohiji. I poslije svega ovoga nova vlast iz Crne Gore ne dozvoljava da se stavi vijenac na grob svome poginulom narodu. To se eto na sramotu događa u državi koja je simbol i primjer junačke borbe za slobopdu kroz cijelu svoju istoriju od postanja do danas.Nema tog potoka, ni te rijeke ni te vode ma koliko ona čista bila da vas može oprati pred žrtvama svoga naroda i pred njegovom istorijom,koja očito nije vaša ,koju ste danas pljunuli i zgazili. Ko tiraninu služi veći je tiranin od njega samoga………..