Imenovanje Orića za savetnika ministra je uvreda za žrtve

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da najava imenovanja Nasera Orića za savetnika ministra za pitanja boraca i invalida u Vladi Federacije BiH predstavlja novu provokaciju i uvredu za srpske žrtve.

Linta je u saopštenju naveo da je to „još jedan u nizu dokaza da vodeća bošnjačka stranka SDA štiti ratne zločince koji su naredili ili izvršili zločine protiv srpskih civila i zarobljenika“.

„Zbog toga postoji osnovana sumnja da će predstojeće sudjenje Naseru Oriću pred Sudom BiH za počinjene zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca, biti farsa“, ocenio je Linta.

Prema njegovim rečima, u Federaciji BiH nema pravde za stradale Srbe jer Bošnjaci nastoje na svaki način da ih predstave kao agresore i zločince a sebe kao žrtve i oslobodioce u ratu.

„Zbog toga je postalo sasvim normalno da se Naser Orić i drugi ratni zločinci, koji su bili pripadnici Armije BiH, smatraju herojima. Glavni cilj navedene lažne teze je ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH“, kazao je predsednik Saveza Srba iz regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar