Istraživanje u komšiluku potvrdilo: Mladi Hrvati nemaju kulturu zbog SRPSKOG turbo-folka

Nedavno istraživanje EUROSTAT-a pokazalo je da je Hrvatska u samom dnu Evropske Unije po konzumaciji kulturnih dobara, a upravo je to bio povod zbog kojeg je Hrvatska glazbena mladež održala konferenciju na kojoj su pokušali da objasne šta je dovelo do tih poraznih rezultata.

„Mladi radije uživaju u turbo-folku po narodnjačkim klubovima, nego koncertima klasične muzike jer im manjka kulture, znanja i volje za muzičkim odgojem“, zaključeno je na konferenciji te institucije koja već više od 60 godina, kako kažu, promoviše i podstiče napredak kulture muzike u Hrvatskoj.

„HGM godišnje producira više od 50 velikih manifestacija i muzičkih programa, koje rado i često posećuju mladi – godišnje njih čak 15.000. Mi smo udruženje koje se bavi mladima, u prvom redu kreiranju kulturnih politika za najmlađi deo hrvatske populacije. Ipak, to je nedovoljno kada se pogleda koliko često i brojno mladi posećuju narodnjačke klubove, uživaju u folku i na takvim muzičkim sadržajima grade svoju kulturu. Od folkera se stvaraju zvezde, veliča se njihov privatni život i aktivnosti, nameću norme njihovog ponašanja i stvara potpuno kriva slika u hrvatskom društvu šta muzika istinski jeste“, izjavila je Dubravka Dujmović Kušan iz HGM-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatska
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    `Opet Srbi krivi iako ih tamoviše ninema.Sad bi tre balo ubiti Teslu što je izmislio radio, jer im kvari omladinu.Radio ima izbor, pa neka slušaju Hitlerovu koračnicu, ona im neće pokvariti omladinu, jer će biti uskladu sa muzikom njihovih djedova.