Izetbegović: Doći će dan kada će svi u BiH slaviti Dan državnosti

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras da veruje da će doći dan kada će svi u BiH slaviti Dan državnosti.

„Nisam prorok da znam kada će biti taj dan, ali mi sve što sam radio kao političar daje za pravo da verujem da će se to dogoditi. Garantujem vam da će doći taj dan“, rekao je član Predsedništva BiH odgovarajući na pitanje televizije N1 kada će doći dan da svi građani BiH slave Dan državnosti.

Izetbegović je povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, organizovao svečani prijem u zgradi Predsedništva BiH kojem nisu prisustvovala druga dva člana Predsedništva, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

On je u govoru na prijemu istakao kao važnu konstantu u istoriji bh. društva – tradiciju kulturnog, etničkog i religijskog pluralizma, te je dodao da su BiH i njeni gradanji i narodi kroz celu istoriju plaćali visoku cenu da odbrane i očuvaju taj „jedinstveni bosanskohercegovački pluralizam i raznolikost“.

Izetbegović je, takođe, građanima BiH poručio da vole svoje komšije i veruju im više nego nekom „preko reke koje nikada nisu videli“.

Federalne vlasti Bosne i Hercegovine proslavljaju danas Dan državnosti BiH, dok političari iz Republike Srpske ovaj praznik negiraju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bakir Izetbegović
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Ha,ha.Poručuje Srbima da vole svoje komšije i vjeruju im više nego Srbima preko rijeke (Drine) koje nikad nijesu vidjeli.U šta da vjeruju, i zbog čega da ih vole?Da ih vole što su ih izdali i pridružili se svakom osvajaču koji je tuda u istoriji protutnjao i pomogli mu da nas razvaljuju i uništavaju.Turci su od njih nspravili Muslimane i od tada umjesto da to shvate i da se vjeri i svom narodu vrate oni više vjeruju Turcima i Turskoj nego nama,bez imalo griže savjesti i bez imalo sramote i srama.Prihvatili su ulogu kukavičijeg jajeta u tuđoj državi i kulturi i od jedne predivne zemlje napravili bure baruta koje čeka ko će biti sledeći agresor da upali fitilj.Sva vaša vjera je nevjera i sva vaša ljubav je kipuća mržnja prema narodu od koga ste postali i tu među nama ostali da nam pijete krv i vadite dušu jer ste svoju i dušu i vjeru prodali za večeru. Dan državnosti bi slavili zajedno da smo zajedno i da smo jedno,a vi ste se potrudili da ne budemo jedno i da ne budemo zajedno i nećemo slaviti dan državnosti jer je to dan još jedne i vaše i naše propasti.Pošto vam nemožemo pomoći da vidite šta radite i kud srljate, mi ćemo slaviti dane koje smo kao narod dostojan svoje prošlosti, svojih predaka i svoje tradicije uvijek i slavili.

  • Anonimni

    daj boze

  • Arnold

    NIKADA