Janša pozvao direktora STA da podnese ostavku

LJUBLJANA – Premijer Slovenije Janez Janša pozvao je danas direktora Slovenačka novinske agencije (STA) Bojana Veselinoviča da podnese ostavku.

„Vreme je da direktor kao politički instrument krajnje levice podnese ostavku i preuzme odgovarnost za svoje nezakonite akcije i omogući STA da normalno radi i da se razvija“, naveo je Janša na Tviteru.

Agencija prenosi da se obratila kabinetu premijera radi objašnjenja na koje je to nezakonite akcije Janša mislio.

Janša, takođe, tvrdi da se, otkako je Veselinovič na čelu STA, „otpuštaju novinari koji imaju fatalnu bolest, a laž se često prodaje kao istina“.

Janšin poziv za ostavku Veselinoviča usledio je nakon višemesečniih sukoba između rukovodstva STA i vlade oko načina finansiranja te novinske agencije, koja prema standardnom ugovoru s vladom, od svog osnivanja dobija pola potrebnih sredstava od države za obavljanje javne službe informisanja domaće i strane javnosti o događajima u zemlji, dok ostatak sredstava dobija iz drugih izvora, dodaje Hina.

Vođstvo STA i novinari upozoravali su poslednjih meseci da vlada odbija da obnovi taj ugovor, čime dovodi u pitanje opstanak agencije i socijalni položaj zaposlenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar