U trendu

Janša pozvao direktora STA da podnese ostavku

LJUBLJANA – Premijer Slovenije Janez JanÅ¡a pozvao je danas direktora Slovenačka novinske agencije (STA) Bojana Veselinoviča da podnese ostavku.

„Vreme je da direktor kao politički instrument krajnje levice podnese ostavku i preuzme odgovarnost za svoje nezakonite akcije i omogući STA da normalno radi i da se razvija“, naveo je JanÅ¡a na Tviteru.

Agencija prenosi da se obratila kabinetu premijera radi objašnjenja na koje je to nezakonite akcije Janša mislio.

JanÅ¡a, takođe, tvrdi da se, otkako je Veselinovič na čelu STA, „otpuÅ¡taju novinari koji imaju fatalnu bolest, a laÅŸ se često prodaje kao istina“.

JanÅ¡in poziv za ostavku Veselinoviča usledio je nakon viÅ¡emesečniih sukoba između rukovodstva STA i vlade oko načina finansiranja te novinske agencije, koja prema standardnom ugovoru s vladom, od svog osnivanja dobija pola potrebnih sredstava od drÅŸave za obavljanje javne sluÅŸbe informisanja domaće i strane javnosti o događajima u zemlji, dok ostatak sredstava dobija iz drugih izvora, dodaje Hina.

Vođstvo STA i novinari upozoravali su poslednjih meseci da vlada odbija da obnovi taj ugovor, čime dovodi u pitanje opstanak agencije i socijalni poloÅŸaj zaposlenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar