Još jedna opasna ideja iz Crne Gore: Srbija da nadoknadi ratnu štetu!

Crnogorski pokret, organizacija formirana 2017. godine, priprema inicijativu kojom traži od crnogorskih i srpskih vlasti da se osnuje komisija koja će se baviti, kako se navodi, „obračunom i nadoknadom štete Crnoj Gori koja je uzrokovana neprijateljskim odnosom Srbije u Prvom svetskom ratu i aneksijom 1918. godine“.
Kako prenosi IN4S, citirajući podgoričku „Pobjedu“, inicijativu će ovaj pokret uputiti predsednicima države, vlada i skupština Crne Gore i Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i Matici srpskoj.

U dokumentu koji će Crnogorski pokret javnosti predstaviti naredne srede u Podgorici navodi se da su „srpske trupe 1918. godine okupirale Crnu Goru, silom oružja ukinule ustavni poredak i izvršile aneksiju zemlje“.

„Akti na kojima se temeljilo njihovo delovanje, delovanje Privremenog centralnog odbora, Izvršnog odbora i po kojima je odlučivala takozvana Velika narodna skupština su nezakoniti i donešeni su od nezakonitih organa koje nije poznavao ustavni poredak Crne Gore. Kao takvi su ništavni, a posledice podložne reviziji, i s njom u vezi utvrđivanju šteta nastalih iz takvih akata“, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gorakomisijaratna šteta
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • podbarac

    mogu dobiti samo ove svoje ovde nazad

  • Kosta
  • Mujo11

    Brat na brata?! Kao nijesu braca medjusobno?! Kao nikada nijesu bili prije braca?! Kao da nikada niejsu bili dva oka u jednoj glavi?! Dva oka da ali koje su gledali suprotno a medju njima jedan nos, veliki nos, kao Durmitor!

  • Anonimni

    Brat na brata! Kao da nikada prije niejsu bili braca, ni pod oca, ni pod majke?!

  • Anonimni

    srednji prst

  • Anonimni

    dobice srednji prst