Još jedna opasna ideja iz Crne Gore: Srbija da nadoknadi ratnu štetu!

Crnogorski pokret, organizacija formirana 2017. godine, priprema inicijativu kojom traži od crnogorskih i srpskih vlasti da se osnuje komisija koja će se baviti, kako se navodi, „obračunom i nadoknadom štete Crnoj Gori koja je uzrokovana neprijateljskim odnosom Srbije u Prvom svetskom ratu i aneksijom 1918. godine“.
Kako prenosi IN4S, citirajući podgoričku „Pobjedu“, inicijativu će ovaj pokret uputiti predsednicima države, vlada i skupština Crne Gore i Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i Matici srpskoj.

U dokumentu koji će Crnogorski pokret javnosti predstaviti naredne srede u Podgorici navodi se da su „srpske trupe 1918. godine okupirale Crnu Goru, silom oružja ukinule ustavni poredak i izvršile aneksiju zemlje“.

„Akti na kojima se temeljilo njihovo delovanje, delovanje Privremenog centralnog odbora, Izvršnog odbora i po kojima je odlučivala takozvana Velika narodna skupština su nezakoniti i donešeni su od nezakonitih organa koje nije poznavao ustavni poredak Crne Gore. Kao takvi su ništavni, a posledice podložne reviziji, i s njom u vezi utvrđivanju šteta nastalih iz takvih akata“, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

(Sputnjik)

6 komentara
 1. podbarac

  mogu dobiti samo ove svoje ovde nazad

 2. Kosta
 3. Mujo11

  Brat na brata?! Kao nijesu braca medjusobno?! Kao nikada nijesu bili prije braca?! Kao da nikada niejsu bili dva oka u jednoj glavi?! Dva oka da ali koje su gledali suprotno a medju njima jedan nos, veliki nos, kao Durmitor!

 4. Anonimni

  Brat na brata! Kao da nikada prije niejsu bili braca, ni pod oca, ni pod majke?!

 5. Anonimni

  srednji prst

 6. Anonimni

  dobice srednji prst

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike