Još jedna skandalozna izjava Kolinde: „Došlo mi je da uzmem pušku i idem na ratište“

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je sinoć u Kninu da ju je tokom rata 90-ih godina grizla savest i da je želela da uzme pušku i ode ratište.
„Najradije bih uhvatila pušku i otišla na ratište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas“, rekla je Grabar Kitarović i istakla da je bila svesna da ima dužnost u Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi zagrebačka televizija N1.

Kako je rekla, dok je radila kao pomoćnica generalnog sekretara NATO-a trudila se da se „Oluja“ objasni kao zakonita vojna akcija.

Grabar Kitarović je, nakon prijema ratnih zapovednika na kninskoj tvrđavi, zapevala pesmu „U boj, u boj“ iz opere Nikola Šubić Zrinski.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kolinda Grabar Kitanović
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ajmo (pojedini) Srbi, svi na letovanje u Hrvacku… A zasto bi vas bila sramota? Pa, nema razloga… iz svega prilozenog…

  • Anonimni

    „OLUJA“=ETNIČKO ČIŠČENJE , , POMOČU ,SAD, NEMAČKE, VELIKE BRITANIJE , ITALIJE, MAĐARSKE,…NATO # HRVATSKA JE SA „OLUJOM“ ETNIČKI M ČIŠČENJEM OD SRPSKIH STAROSEDELACA HRVATSKE USPELA izvesti reintegarcije i povratka , LIKE, KNINSKE KRAJINE, POSAVINE, PODUNAVLJA, i ostalih područja“. ############# POMOZI BOŽE SRBIJI, POMOZI BOŽE SRBIMA MA GDE BILI! ###

  • AA ( americki alah)

    Trudila se da se „Oluja“ objasni kao zakonita vojna akcija.OK; ALI ZASTO SE TRUDILA AKO JE TO BILA? ILI NIJE BILA ZAKONITA? HA PREDSEDNICE?

    • Antisa

      Za glupana AA (AMERICKI VLAH) pa glupane post citav svet zna da eks Jugoslavija bila treca zemlja po nauruzanju kojeje sve oruzje predato cetnicima i da je jedna mala zemja kao Hrvatska morala da kupuje i otoima od agresora to jest genocidnog naroda i da opet izadzu kao pobjednici to nisu mogli da svate za taj vitesku pobjedu za to im i danas nije jasno i zato u citavom svetu na vojnim akademijama prucavaju taj podvik NASE JEDINE I VJECNE KROACIJE. Bog papane.