Krivokapić, Bečić i Abazović protiv rušenja Vlade: Neprihvatljivo uplitanje stranog faktora

Lideri tri vladajuće koalicije u Crnoj Gori Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović saopštili su danas da su protiv rušenja Vlade i održavanja novih izbora kao i da je neprihvatljivo uplitanje stranog faktora u rešavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore.

Krivokapić je predvodio koaliciju okupljenu oko Demokratskog fronta (DF) na izborima, Bečić je lider Demokrata a Abazović URA.

Ostavku premijera Krivokapića traži Demokratski front (DF), najjači savez vladajuće većine a prethodnih dana su lideri tog saveza i Krivokapić medjusobno razmenili niz teških optužbi.

Lideri stranaka koje čine parlamentarnu većinu sastaće se u četvrtak u 17 časova kako bi razgovarali o daljim koracima u cilju prevazilaženja aktuelne političke krize koja je posebno eskalirala posle smene ministra pravde Vladimira Leposavića na zahtev premijera i usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U zajedničkom saopštenju Krivokapića, Abazovića i Bečića se navodi da izborna pobeda ostvarena 30. avgusta 2020. godine predstavlja najveću vrednost njihovog političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija.

Aktuelna Vlada, kako su naveli, uživa punu podršku potpisnika saopštenja, a o eventualnim promenama u njenom sastavu i načinu delovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog izmedju Vlade i parlamentarne većine.

„Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovodjenje korenitih reformi“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, svako rešenje za izlaz iz trenutne političke krize, mora uvažavati medjusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih meseci aktuelizovana delovanjem dela parlamentarne većine i bivše vlasti.

„Buduće djelovanje Vlade treba da bude usmjereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva“, kaže se u regovanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    ….Neprihvatnjivo uplitanje stranog faktora….Tačno! Ako je tako jeli dio teritorije druge države i njeno priznavanje kao posebne države ,prije Ujedinjenih Nacija od strane Crne gore uplitanje kao stranog faktora u toj istoj državi? Da ne nabrajamo još toga gdje se ne mjeri istom vagom!Rezolucija takođe!Ovako je nekoliko puta davao izjave Milo Đukanović samo da pokrije sva prljava zlodjela koja je činio i čini i sada Srpskom narodu u Crnoj Gori.Ako hoćete biti do kraja principielni, onda isti principi moraju da budu za sve, bilo gdje i bilo kada.Interesantno kako se vjerno prilagođavate u svojoj neprincipielnosti.Ponašate se kao Evropa i Amerika, gdje zagovaraju da nema promjena granica, a silom su raskomadali Jugoslaviju i Srbiju, pa bi sada da nema više promjena granica.Ponavnjaju kao papagaji , dabi sebe svojim vlastitim zlom ohrabrili u pohodu na tuđe.Svoja se sreća ne gradi praveći drugome nesreću.Još pričate o prijateljstvu i brastvu.Ako vašem bratu neko razvali kuću i pobije čeljad, red je otići do brata i barem izraziti žaljenje a ne čestitati tome koji mu je razvalio kuću i pobio čenjad i slušati njegove savjete, kako mu još veće zlo napraviti i sipati mu so na živu ranu.Nema tu ništa što bi se moglo nazvati dobrim i normalnim, nema, nema i neće ga više nikad od vas za Srbe ma gdje bili biti!