U trendu

Krivokapić, Bečić i Abazović protiv rušenja Vlade: Neprihvatljivo uplitanje stranog faktora

Lideri tri vladajuće koalicije u Crnoj Gori Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović saopštili su danas da su protiv rušenja Vlade i održavanja novih izbora kao i da je neprihvatljivo uplitanje stranog faktora u rešavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore.

Krivokapić je predvodio koaliciju okupljenu oko Demokratskog fronta (DF) na izborima, Bečić je lider Demokrata a Abazović URA.

Ostavku premijera Krivokapića traži Demokratski front (DF), najjači savez vladajuće većine a prethodnih dana su lideri tog saveza i Krivokapić medjusobno razmenili niz teških optužbi.

Lideri stranaka koje čine parlamentarnu većinu sastaće se u četvrtak u 17 časova kako bi razgovarali o daljim koracima u cilju prevazilaženja aktuelne političke krize koja je posebno eskalirala posle smene ministra pravde Vladimira Leposavića na zahtev premijera i usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U zajedničkom saopštenju Krivokapića, Abazovića i Bečića se navodi da izborna pobeda ostvarena 30. avgusta 2020. godine predstavlja najveću vrednost njihovog političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija.

Aktuelna Vlada, kako su naveli, uživa punu podršku potpisnika saopštenja, a o eventualnim promenama u njenom sastavu i načinu delovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog izmedju Vlade i parlamentarne većine.

„Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovodjenje korenitih reformi“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, svako rešenje za izlaz iz trenutne političke krize, mora uvažavati medjusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih meseci aktuelizovana delovanjem dela parlamentarne većine i bivše vlasti.

„Buduće djelovanje Vlade treba da bude usmjereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva“, kaže se u regovanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.