Milo posle decenija vladavine izgubio Nikšić, narod slavi (video)

Prebrojani svi glasovi: ETNK 40,4, ZBNK 25,9, Mir 23,2

Prema podacima Centra za istraživanje i monitoring (CeMI), na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić okupljen oko DPS-a Mila Đukanovića osvojio je 40,4 odsto glasova, odnosno 18 mandata na danas održanim lokalnim izborima u Nikšiću.

Prema tim podacima, koaliciju Za budućnost Nikšića okupljenu oko Demokratskog fronta podržalo je 25,9 odsto birača, što znači da je njoj pripalo 11 mandata, a Mir za našu naciju osvojio je 23,2 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

Koalicija Crno na bijelo dobila je 4,5 odsto glasova, a Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića 3,3 odsto glasova.

Crno na bijelo i Narodni pokret dobili su po jedan mandat, navode podgoričke Vijesti.

SDP je ispod cenzusa sa 2m6 odsto glasova.

Damjanović: DPS pokazao snagu, nadamo se vlasti

Nosilac liste „Evropski tim za Nikšić“ okupljene oko DPS-a Sanja Damjanović izjavila je sinoć da je ta koalicija ostvarila ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Nikšiću, sa preko 40 odsto glasova, i da se nada da će uskoro formirati vlast.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je ta koalicija pokazala dominantnost, što, kako kaže, nije ni čudno, jer jer evropski put jedini put razvoja i prosperiteta, prenosi RTCGO

„Ovaj broj glasova nije dovoljan da sami formiramo vlast, međutim u svakom normalnojm društvu, mi bi našli partnera i uspeli da sprovedemo naš superiorni program. Nadam se da ćemo realizovati tu koaliciju“, rekla je Damjanović.

Ona je dodala i da je DPS osvojio više glasova nego na parlamentarnim izborima.

„DPS je doneo veliko sutra našoj Crnoj Gori“, rekla je Damjanović.

Abazović:Ispunjen cilj – DPS poražen, SDP nestao s pol.scene

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović izjavio je sinoć da je na izborima u Nikšiću ispunjen cilj – Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića je poražena, a Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) nestala sa političke scene.

Abazović je rekao da je zadovoljan kako su protekli izbori za njihovu platformu, prenosi RTCG.

„U svim napadima uspeli smo da sačuvamo birače i malo poboljšamo rezultat. Pokazali smo da smo stranka satkana od čelika i da je učvršćeno naše biračko telo“, rekao je Abazović.

Abazović je čestitao pobednicima na lokalnim izborima u Nikšiću, ocenivši da su građani zaslužili da ih predstavlja drugacija vlast.

„Važno je da se birači okrenu progresivnim snagama i Crnu Goru dožive na drugačiji način“, poručio je Abazović.

Lider koalicije „Crno na bijelo“ rekao je da svi treba da budu posvećeni boljem standardu građana i boljoj distribuciji pravde.

– Prema podacima Centra za istraživanje i monitoring (CeMI), na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić okupljen oko DPS Mila Đukanovića osvojio je 40.4 odsto glasova, odnosno 18 mandata na danas održanim lokalnim izborima u Nikšiću.

Prema tim podacima, koaliciju Za budućnost Nikšića okupljenu oko Demokratskog fronta podržalo je 25,9 odsto birača, što znači da je njoj pripalo 11 mandata, a Mir za našu naciju osvojio je 23,2 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

Koalicija Crno na bijelo dobila je 4,5 odsto glasova, a Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića 3,3 odsto glasova.

Crno na bijelo i Narodni pokret dobili su po jedan mandat, navode podgoričke Vijesti.

SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

Nikšićani se razišli nakon slavlja na ulicama

Građani Nikšića, među kojima je bilo najviše pristalica koalicije „Za budućnost Nikšića“, razišli su se sinoć oko 23 sata.

Iako je od 21 sat na snazi u Crnoj Gori bio policijski čas, građani su na ulicama slavili rezultate lokalnih izbora u Nikšiću.

Na ulicama je bilo pojačano prisustvo policije, ali ona nije reagovala na kršenje epidemioloških mera i policijskog časa.

Auto kolona je satima kružila centralnim ulicama, a građani iz vozila mahali su srpskim trobojkama, starim crnogorskim zastavama i zapaljenim bakljama, i uzvikivali „Milo, lopove“.

Šef izbornog štaba koalicije „Za budućnost Nikšića“ i lider Demokratskog fronta Andrija Mandić proglasio je večeras pobedu te liste na nikšićkim izborima i pozvao pristalice da pobedu proslave kod svojih kuća.

Njegovom pozivu pridružio se i nosilac liste Marko Kovačević, kao i predstavnici drugih opozicionih lista.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izboriMilo ĐukanovićNikšić
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Milo izgubi, samo zbog Toga, sto nije bio dobar sa Vucicem, da je konsultovao Vucica kako da pobedi, sigurno bi pobedio !!