Najpotresniji video sa jučerašnjih protesta u Banjaluci

Tim Draška Stanivukovića, predsednika Gradskog odbora PDP-a u Banjaluci i zastupnika u NSRS, koji je juče uhapšen u Banjaluci, tokom protesta podrške Davoru Dragičeviću, objavio je na svojoj Fejsbuk stranici najpotresniji video s jučerašnjih protesta.

Stanivuković je, kao i Davor Dragičević, preko noći zadržan u pritvoru.

Prema izjavama Dragičevićevog advokata Ifeta Ferageta, očekuje se da će on ovog jutra biti izveden pred nadležnog tužioca na saslušanje. MUP RS Dragičevića tereti za navodno ugrožavanje sigurnosti.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ za danas u 18 sati najavili su nove proteste u Banaluci. Takođe, za danas su najavljeni protesti podrške i u Tuzli u 19 sati, Sarajevu u 18 i Beogradu u 12 sati.

Prema informacijama iz PDP-a, Stanivuković je prilikom hapšenja zadobio povrede vrata i ruke.

Podsećamo, pripadnici MUP-a RS juče su dva puta priveli Stanivukovića, a, kako je napisao Slobodan Vasković, prilikom drugog hapšenja policajci su pretukli Stanivukovića i on je, u pratnji policije, primljen na KC u Banjaluci.

On je nakon ukazane pomoći ponovo vraćen u pritvor.

Juče je u Banjaluci, nakon hapšenja Davora Dragičevića, oca brutalno ubijenog mladića Davida Dragičevića, u tokom celog dana bilo vanredno stanje, praćeno brojnim incidentima i privođenjima. Osim Davora, uhapšeno je i nekoliko članova grupe „Pravda za Davida“, kao i Davidova majka Suzana Radanović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Banja Lukaprotesti
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Lola

    Okupljaju opoziciju oko svoje nesrece i tuge.Policija svuda u svetu ovako reaguje.

  • Anonimni

    Kao i do sada, problemi i nemiri nastaju kada policija „reaguje“. A ovo u Banjaluci je generana proba za Beograd, Test.

  • KNEZ

    POLUDELI OTAC PATI ZA POKOJNIM NARKOMANSKIM SINOM,UZ PUT PRIZVAO I NEPRIJATELJE SRBSTVA !! ŠTA BI RADIO DA SE TO DESILO NA BRODU,POTOPIO BI BROD ZBOG HAŠIŠARSKOG ŠPIJUNA SA ETF ??! DRŽAVNOST REP.SRPSKE JE VAŽNIJA OD HILJADE ŽIVOTA,A KAMOLI OD JEDNOG HAŠIŠARSKOG ! POZDRAV IZ ŠUMADIJE I POMORAVLJA !

  • Anonimni

    Zato nas biju Amerikanci jer smo dobri ljudi zato ce siptari kolo voditi u Nisu sram da bude Dodika i celu Republiku Srpsku

  • Anonimni

    David Dragičević na smrt prebijen u martu, a tek juče se to objavljuje nakon eskalacije protesta u Banjaluci. Imate li nazovi novinari imalo poštenja i hrabrosti?