U trendu

Najpotresniji video sa jučerašnjih protesta u Banjaluci

Tim Draška Stanivukovića, predsednika Gradskog odbora PDP-a u Banjaluci i zastupnika u NSRS, koji je juče uhapšen u Banjaluci, tokom protesta podrške Davoru Dragičeviću, objavio je na svojoj Fejsbuk stranici najpotresniji video s jučerašnjih protesta.

❌ Hapšenje NARODNOG POSLANIKA po drugi put danas!😥 Draško je trenutno na hirurgiji UKC-a Republike Srpske!✒️ Draškov tim

Gepostet von Draško Stanivuković am Dienstag, 25. Dezember 2018

Stanivuković je, kao i Davor Dragičević, preko noći zadržan u pritvoru.

Prema izjavama Dragičevićevog advokata Ifeta Ferageta, očekuje se da će on ovog jutra biti izveden pred nadležnog tužioca na saslušanje. MUP RS Dragičevića tereti za navodno ugrožavanje sigurnosti.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ za danas u 18 sati najavili su nove proteste u Banaluci. Takođe, za danas su najavljeni protesti podrške i u Tuzli u 19 sati, Sarajevu u 18 i Beogradu u 12 sati.

Prema informacijama iz PDP-a, Stanivuković je prilikom hapšenja zadobio povrede vrata i ruke.

Podsećamo, pripadnici MUP-a RS juče su dva puta priveli Stanivukovića, a, kako je napisao Slobodan Vasković, prilikom drugog hapšenja policajci su pretukli Stanivukovića i on je, u pratnji policije, primljen na KC u Banjaluci.

On je nakon ukazane pomoći ponovo vraćen u pritvor.

Juče je u Banjaluci, nakon hapšenja Davora Dragičevića, oca brutalno ubijenog mladića Davida Dragičevića, u tokom celog dana bilo vanredno stanje, praćeno brojnim incidentima i privođenjima. Osim Davora, uhapšeno je i nekoliko članova grupe „Pravda za Davida“, kao i Davidova majka Suzana Radanović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)