Poznati hrvatski glumac: Niko me neće naterati da mrzim Srbe

Kako je kod pojedinih građana Hrvatske poslednje dve, tri godine ponovo atmosfera kao da je rat na Balkanu juče završen, tako i umetnici nailaze na raznorazne probleme i primorani su da se pravdaju i objašnjavaju „ko im je otac, ko deda, a ko devojka“.

Tako se sada na tapetu udruženja ratnih veterana našao i popularni glumac Leon Lučev kojeg je srpska publika gledala ne samo u desetak velikih hitova poslednjih godina, već i u nekim našim ostvarenjima.

Lučev je i sam ratni veteran iz devedesetih godina, iz njega je izašao sa 60 odsto invaliditeta. Međutim, ni to ga nije nateralo da mrzi Srbiju, naprotiv. Sam kaže da su mu dede i bake bili partizani, a devojka Sanja koju je voleo početkom devedesetih, bila je Beograđanka.

Nakon što su ga veterani napali da i on, poput mnogih umetnika, „finansira i promoviše antihrvatske pamflete“, Lučev se obratio svima na Fejsbuku rekavši između ostalog kako „nije mogao da se poistoveti sa ustaštvom, kako mu fašizam i mržnja prema Srbima nije u genetskom kodu“.

Evo i Leonovog pisma u celosti:

Imam potrebu napisati ovaj post, ne kao umjetnik, roditelj, član udruženja filmskih radnika, odsjek glumci, već kao…

Gepostet von Leon Lucev am Montag, 13. Februar 2017

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskaLeon Lučev
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    On se trudio da nesto kaze a u sustini nije kazao nista. Umjesto naslova:“Niko me nemoze natjerati da mrzim Srbe“, mogao je staviti:“Niko me nemože natjerati da mrzim sebe“. Sve sto su uradili i rade u sustini rade protiv sebe,a u interesu Njemačke i Vatikana. To je nacija u pijanom stanju ili u stanju kad ti neko naređuje cak i koga ces voljeti , a koga mrziti.Najgore je kad shvatis da si prevaren i zloupotrebljen i da te tjeraju da mrzis samog sebe, ali zivis u stanju u kome to ne vidis. Kad se otrijeznis onda vidis da si tuđom mrznjom ustvari ubio samog sebe.

  • GMRR

    U HR su dominantne sledeće teme – rat, odvratni Srbi, četnici, srbo četnici, srbojugoslovenska četničke horde, fuj istok, bugarska gamad, tuska gamad, branitelji i odbranitelji (njih oko 500,000 i svakim danom ih ima sve više) … i sada ovaj članak? Čemu sada to? I Ovaj gospodin se branio od ovih gore navedenih da bi danas većina Hrvata živela bedno i jadno, baš kao i Srbi u Srbiji. U Puli, kod Arene na jednom zidu postoji grafit “ Bilo nam je mnogo bolje kada nam je bilo gore“. On vredi za sve nas, bivšu braću i sestre Jugoslovene

  • Zoran Zemun

    Ok, tekst manje prohrvatski od onih u……h, ali ipak ne razumem za koju se to slobodu borio? Sta smo mi Srbi kao narod ili oni jadnici iz kolona ’95 ucinili tom narodu? Kome smo to sedeli na grbaci? Borio se za ono sto su dobili: hrvatsku bez Srba. Gde je tu ista pozitivno i progresivno, ili miroljubivo?