U trendu

Poznati hrvatski glumac: Niko me neće naterati da mrzim Srbe

Kako je kod pojedinih građana Hrvatske poslednje dve, tri godine ponovo atmosfera kao da je rat na Balkanu juče završen, tako i umetnici nailaze na raznorazne probleme i primorani su da se pravdaju i objašnjavaju „ko im je otac, ko deda, a ko devojka“.

Tako se sada na tapetu udruženja ratnih veterana našao i popularni glumac Leon Lučev kojeg je srpska publika gledala ne samo u desetak velikih hitova poslednjih godina, već i u nekim našim ostvarenjima.

Lučev je i sam ratni veteran iz devedesetih godina, iz njega je izašao sa 60 odsto invaliditeta. Međutim, ni to ga nije nateralo da mrzi Srbiju, naprotiv. Sam kaže da su mu dede i bake bili partizani, a devojka Sanja koju je voleo početkom devedesetih, bila je Beograđanka.

Nakon što su ga veterani napali da i on, poput mnogih umetnika, „finansira i promoviše antihrvatske pamflete“, Lučev se obratio svima na Fejsbuku rekavši između ostalog kako „nije mogao da se poistoveti sa ustaštvom, kako mu fašizam i mržnja prema Srbima nije u genetskom kodu“.

Evo i Leonovog pisma u celosti:

Imam potrebu napisati ovaj post, ne kao umjetnik, roditelj, član udruženja filmskih radnika, odsjek glumci, već kao…

Gepostet von Leon Lucev am Montag, 13. Februar 2017

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.