Rama sa Skupštine UN pozvao na priznanje Kosova

NJUJORK – Albanski premijer Edi Rama zatražio je u govoru pred Generalnom skupštinom UN da zemlje koje do sada nisu priznale samoproklamovanu nezavisnost Kosova to učine.

On tvrdi da je „suverenitet Kosova realnost koja traje 13 godina i koju svi treba da prihvate“.

Ocenio je i da Generalna skupština UN nikada neće biti potpuna bez tzv. Kosova, prenosi albanski portal Panorama.

„Ova velika Skupština nije i neće biti potpuna bez jedne od država našeg regiona, Republike Kosovo. Čuli ste me više puta da pozivam na priznanje nezavisnosti Kosova. To nije opsesija, to je poziv da se prepoznaju nove stvarnosti u srcu Evrope, na Zapadnom Balkanu, gde je uz pomoć međunarodne zajednice rođena nova država“, rekao je Rama.

On je izrazio uverenje da će „Srbija samo razboritošću uspeti da se oslobodi tereta prošlosti“.

On je rekao i da je podržao dijalog Beograda i Prištine „kao jedinu mogućnost koja će doneti uzajamno priznanje dve zemlje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Ajde da napravimo samo malo logičko razmišljanje? Prvo-Jeli Kosovo i metohija posebna država po svim poveljama UN?Odgovor je nije.Drugo-eli Kosovo i Metohija član UN? Odgovor je nije. Treće – jeli Kosovo i Metohija bez pitanja UN oteto agresijom Srbiji? Odgovor je jeste. Četvrto -Jeli Kosovo i Metohija od strane 19 zemalja agresora na Srbiju(bez odobrenja savjeta bezbjednosti ujedinjenih Nacija) i otimanja njenog Kosova i Metohije nelegalno i protivno svim poveljama UN priznato od strane tih zemalja i njihovih satelita?Jeste.Peto-Jeli Kosovo i Metohija priznato kao država od UN? Odgovor je nije. Ako je to tako a jeste onda pazite! Izlazi presjednik Albanije i traži na zasjedanju UN u zgradi UN od svih zemalja svijeta da priznaju tu i takvu državu.Jeli to u skladu sa ugledom i poveljama Ujedinjenih nacija? Odgovor je nije. I šta se poslije ovoga da zaključiti to je „:Ujedinjene Nacije su basnoslovno skupa organizacija koja stoji na grbači svih naroda svijeta i ničemu ne služi.Ona nema nikakvu snagu, jer se njene povelje ne poštuju od strane onih koji sve rešavaju silom. Hitler je razvalio ligu naroda i onda radio šta je htio.Danas u ova vremena je to isto urađeno.Tradicija se nastavlja samo su drugi neki (izvinite što kažem ljudi) ljudi i neka druga vremena.

  • Anonimni

    Ovo je neciji „veliki“ prijatelj,posto se cesto susrecu i izmisljaju raznorazne „predloge“. „prijatelj“ Srbije ,posle ovog nastupa a i ranije, sigurno nije.