Samozvani mitropolit Crnogorske crkve krvnički udara staricu (uznemirujući snimci)

Prvi čovek takozvane Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić je 10. septembra 2015. godine u Kotoru udario staricu Maru Vuković.

Internetom ponovo kruži snimak na kom se vidi kako je vođa crnogorske sekte, samozvani mitropolit dva puta udario rukom u lice staricu kada je došao u Kotor na debatu o nacrtu zakona o slobodi veroispovesti.

– Nazvao me plaćenicom i babetinom, a ja sam – iako skromna žena – za njega dama. Niko mene nije platio, otkad znam za sebe znam za krst časni i srpske svetinje, pa me u Kotor odvela moja dobra volja i ništa drugo. Kada je trebalo, i moćnijima od njega sam stajala na put, ali sam ljubila ruku patrijarhu Pavlu i mitropolitu Amfilohiju i našim sveštenicima. A sve i da sam mu stala na put – sveštenik bi rekao što i Gospod naš: „Oprosti joj Bože, ne zna šta radi“. Ne bi udario – rekla je Mara posle napada za „Novosti“.

Ona je dodala da će moliti da je ponovo krste – jer se oseća kao da je sam đavo dotakao kad je Miraš udario.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gorapravoslavna crkva
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Sram ga bilo, toboze „boziji covjek“

  • Anonimni

    Miras Peconijevic

  • Anonimni

    Pljunula ga je.

    • Legionar

      Je l’ on Hristov sluga, je l’ Hrist dok su ga raspinjali na krst govorio: „Oprosti im, Bože, ne znaju šta čine!“ Pa, koji je on Hristov čovek kad dozvoli sebi da digne ruku na ženu čak i da ga je pljunula?! Zna se gde mu je mesto!

      • Anonimni

        Nije gurno „damu“, a kad okrenes drugi obraz, kritikuj drugog.

  • MILOS

    Mislim,,da obzirom da najveci broj gradjana,kako srbije tako i Crne Gore,nije religiozan, da pitanje razdora izmedju srpske i cenogorske pravoslavne crkve,treba da rese izmedju sebe,ove dve crkve.Ne treba u taj sukob uvoditi javnost,koja nije zainteresovaana za taj sukob.!

    • Misko

      Religija jedino sa narodom i ima veze. Da nema, ne bi se ovako krvnički borili da otcepe deo srpske crkve.Pitaj Mila i Soroša da ti objasne.